Soundtrack.bg

Продуцентът на „Бохемска рапсодия“ прави филм за Bee Gees

Нова музикална драма ни очаква в киното, този път за Bee Gees.

Още един биографичен филм от света на музиката можем да очакваме в близко бъдеще. Кино продуцентът Греъм Кинг, който стои зад създаването на „Бохемска рапсодия“, спечелил няколко статуетки „Оскар“, вече работи върху заснемането на нов проект, съобщава Deadline.

В случая става дума за филм, който ще разкаже историята на Bee Gees – една от най-популярните и успешни поп и диско групи на всички времена. Deadline информира, че Греъм Кинг вече е започнал работа по проекта, обединявайки усилия със студиото Paramount Pictures и компанията Sister. Антъни МакКартън, който бе част и от екипа на „Бохемска рапсодия“, ще напише сценария на филма.

Проектът все още е в ранна фаза на разработка, но Paramount вече са закупили правата за използване на музиката на Bee Gees, което е една от най-важните стъпки за осъществяване на идеята. Тепърва ще стане ясно кой ще бъде режисьор на лентата, както и кои ще бъдат актьорите, които ще изиграят на екран тримата братя Гиб.

Триото Bee Gees е съставено от братята Бари, Робин и Морис Гиб. Те започват да се изявяват в края на 50-те години на миналия век, първоначално в Австралия, а след това и във Великобритания, след като музиката им е чута от откривателя на The Beatles Брайън Ъпстейн. През 70-те години Bee Gees се разделят за кратко, но се събират отново, за да запишат саундтрака към класиката „Треска в събота вечер“ с Джон Траволта.

През 1988 година Bee Gees са сполетяни от трагедия, след като техният най-малък брат Анди умира на едва 30-годишна възраст. През 2003 година почина и Морис Гиб, а през 2012 – Робин. В настоящия момент Бари остава единственият жив от братята Гиб.

Bee Gees са носители на пет награди „Грами“, а през 1997 година са приети в Залата на славата на световния рокенрол. Най-впечатляващото е, че имат повече от 120 продадени албума в цял свят.