Soundtrack.bg

След Беньоф и Уайс, „Междузвездни войни“ разкара и Райън Джонсън?

Star Wars трилогията на Райън Джонсън може би също няма да се случи.

По всичко изглежда, че за съвсем кратък период от време, Walt Disney и Lucasfilm са спрели плановете за цели две нови трилогии от света на „Междузвездни войни“. След като вече стана ясно, че създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс няма да направят три филма от вселената на Джордж Лукас, както бе планирано, сега същата съдба вероятно е сполетяла и режисьора Райън Джонсън.

Джонсън е човекът, който създаде Епизод VIII от сагата, носещ името „Последните джедаи“. Той се превърна в най-противоречивият филм в цялата история на „Междузвездни войни“, като хиляди фенове го определиха за пълен провал. Въпреки това, смяташе се, че Райън Джонсън ще получи възможносттта да създаде собствена Star Wars трилогия, където да разгърне нови идеи.

Няколко различни медии обаче вече информираха, че Walt Disney и Lucasfilm са се отказали и от тези планове, а проектът за филми на Райън Джонсън реално е мъртъв.

Споменава се, че новината все още не е обявена официално по една-единствена причина, а именно – Walt Disney искат да избегнат каквито и да е негативни новини в пресата, броени дни преди стартирането на стрийминг платформата Disney+ и дебюта на сериала „Мандалорианецът“. Наближава и премиерата на Епизод IX „Възходът на Скайуокър“, поради което компанията предпочита да концентрира вниманието на феновете върху положителните вести.

Разбира се, все още не бива да приемаме тези информации като абсолютна истина, поне докато не получим тяхното официално потвърждение. Интересното е, че не за първи път се съобщава, че трилогията на Райън Джонсън няма да види бял свят. Подобни информации имаше и преди, но отново без каквото и да е официално потвърждение от страна на Walt Disney.

Премиерата на Епизод IX „Възходът на Скайуокър“ в световен мащаб ще се състои на 20 декември, като билетите за лентата вече са в продажба.