Soundtrack.bg

Ди Каприо: Грета Тунберг е сред лидерите на нашето време

Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо изрази подкрепата си за шведската активистка Грета Тунберг.

Носителят на „Оскар“ Леонардо Ди Каприо е известен не само с изключителния си актьорски талант, но и с воденето на непрекъсната битка за опазване на околната среда и спасяване на планетата. Поради това не е никак изненадващо, че американецът публично подкрепи 16-годишната активистка Грета Тунберг, която се превърна в едно от лицата на борбата с климатичните промени.

Двамата се срещнаха наскоро, за да обсъдят усилията си в тази насока. Ди Каприо качи и снимката на двамата в социалната мрежа Instagram, наричайки тийнейджърката „лидер на нашето време“.

Ето какво написа Ди Каприо в социалната мрежа: „Има само няколко случая в човешката история, когато нечии гласове се разпростират в толкова ключови моменти и по толкова трансформиращи начини. Грета Тунберг се превърна в един от лидерите на нашето време“.

Звездата от „Завръщането“ добави: „Историята ще ни оцени за всичко онова, което правим днес, за да гарантираме, че бъдещите поколения ще могат да се наслаждават на същата обитаема планета, която ние видимо приемаме за даденост. Надявам се, че посланието на Грета ще послужи като събуждане на световните лидери, които ще осъзнаят, че вече няма време за бездействие“.

Актьорът добави, че за него е било истинска чест да се запознае с 16-годишното момиче. Той заяви, че останалите млади активисти по света са го накарали да се чувства обнадежден за всичко онова, което крие бъдещето.

В това видео можете да видите и една от речите, които Леонардо Ди Каприо изнесе именно по тази тема – климатичните промени и бъдещето на планетата.

Леонардо Ди Каприо е една от световните знаменитости с най-активно участие в битката за оцеляването на Земята. Самият той признава, че тази страст се е зародила у него още като дете, когато е гледал документални филми за изчезването на горите и животинските видове.

През 1998 година Ди Каприо създаде собствена фондация с нестопанска цел, работеща активно именно в тази посока.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.