Soundtrack.bg

Дуелът със светлинни мечове е вече официален спорт във Франция

Франция е вече новата ни любима държава, приемайки дуелите със светлинни мечове за официален спорт.

Изключително любопитни новини пристигнаха от Франция, където местната федерация по фехтовка официално призна дуелите със светлинни мечове за реален спорт. Като фенове на „Междузвездни войни“, няма как да не се радваме на тази новина. Ето това е стъпка в правилната посока!

Разбира се, все още сме твърде далеч от реализирането на подобна идея, но представете си – колко ли яко би било да видим битки със светлинни мечове на Олимпийските игри, например? Ех, мечти.

Както бе съобщено в The Guardian, френската федерация по фехтовка се надява по този начин да накара още повече французи да спортуват и да се движат. Не е тайна, че обездвижването се превръща във все по-сериозен проблем за човечеството. Сега поне можем да сме сигурни, че кино феновете ще имат една допълнителна причина да практикуват някакъв спорт.

Оби Уан Кеноби – олимпийски шампион в битките със светлинни мечове

Генералният секретар на федерацията Серж Аубали заяви: „Имаме съвсем реален здравословен проблем, свързан с младите хора в днешно време. Те не спортуват и единственото упражнение, което правят, е с пръстите си. Поради това се опитваме да създадем връзка между нашата дисциплина и модерните технологии. Искаме за тях участието в спорта да се усеща като нещо естествено.“

Той добави: „Филмите с наметала и мечове винаги са имали голямо влияние върху нашата федерация и нейното развитие“, визирайки филми като „Зоро“, „Робин Худ“ или „Тримата мускетари“, които популяризираха в световен мащаб дуелите. „Същото влияние имат и филмите със светлинни мечове. Сигурен съм, че младите хора ще искат да се пробват.“

Вече има и определени правила за дуелите със светлинни мечове.

Участниците в дуела ще провеждат битките си в определени за целта кръгове. Всяко попадение в главата или тялото се отбелязва като 5 точки. Ако се уцелят ръцете или краката, точките са 3. Който пръв отбележи 15 точки, печели битката. Лимитът на всеки дуел е три минути.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.