Soundtrack.bg

Кевин Бейкън за Black Lives Matter: Време е дъртаци като мен да млъкнат и да слушат

Актьорът Кевин Бейкън изрази публично подкрепата си за движението Black Lives Matter, борещо се за социалните права на чернокожите в САЩ. Каузата на BLM стана особено актуална в последните седмици, в които убийството на чернокожия Джордж Флойд породи жестоки протести, превърнали се в граждански размирици и безредици. Само преди броени дни инцидент, подобен на този с Флойд, се случи отново, а чернокож гражданин на САЩ бе убит по време на арест.

Спокойно можем да наречем Кевин Бейкън ветеран с дългогодишен опит в Холивуд. Актьорът взе участие в шоуто на Джими Фалън и сподели мнението си относно случващото се в Америка в настоящия момент.

„За стар човек като мен, роден през 1958 г., и видял с очите си страстта на младите хора за социална справедливост, всичко това ме оставя без думи. Вероятно това е добра идея, защото е време дъртаци като мен да млъкнат и да слушат. Вероятно да съм безмълвен е най-добрият избор тук.“

Бейкън добави, че дълго време не е имал представа, колко по-труден може да е животът, когато си с различен цвят на кожата. „Колкото по-възрастен ставам, толкова по-добре осъзнавам, че имам още много за учене. Това е перфектен пример за това, че трябва да спра, за да започна да слушам и да се уча, да придобия по-дълбоки нива на разбиране“.

Редица знаменитости станаха съпричастни на случващото се в САЩ. Певиците Ариана Гранде и Холзи се включиха в протестите, а Мадона снима видео на сина си, докато танцува на култовото парче „They Don’t Really Care About Us“ на Майкъл Джаксън. Продуцентът и диджей Давид Гета пък ремиксира легендарната реч „I Have a Dream“ на Мартин Лутър Кинг. Имаше обаче и обратни реакции. ТВ водещата Елън Дедженърис се опита да подкрепи движението Black Lives Matter с пост в социалната мрежа Twitter, но вместо това бе нападната и обвинена, че поддържа приятелски отношения с „военен престъпник“ като Джордж Буш. Елън бе принудена да изтрие туита си впоследствие.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.