Soundtrack.bg

KISS включиха България в прощалното си турне

Рок легендите KISS ще свирят пред българска публика за последен път.

Легендарната рок банда KISS включи България сред датите на своето финално турне, което носи името „End of the Road“. Днес американската група обяви 75 нови локации, където ще бъдат проведени концерти в периода между февруари и октомври 2020 година. А колкото до последния концерт, който KISS ще изнесат преди своето оттегляне от сцената, той ще се състои на 17 юли 2021 година в техния роден град Ню Йорк.

Голямата дата за българските фенове на KISS е 18 юли 2020 година, когато Пол Стенли, Джийн Симънс, Ерик Сингър и Томи Тайър ще забият отново пред родна публика. Все още очакваме потвърждение за локацията на концерта и цените на билетите, но сме сигурни, че бандата ще получи подобаващо изпращане и от българските рок фенове.

Два дни преди София, KISS ще свирят в унгарската столица Будапеща, а след концерта у нас ще продължат турнето си в Женева, Швейцария.

KISS са основани в Ню Йорк през 70-те години на миналия век. Бандата се отличава със своето запомнящо се сценично присъствие, за което спомагат и атрактивните им костюми. Те са една от най-успешните групи в световен мащаб, можейки да се похвалят с повече от 100 милиона продадени албума. Повече от 30 от техните албуми са сертифицирани като „златни“, а 14 от тях са и платинени. През 2014 година KISS са приети в Залата на славата на световния рокенрол, а MTV ги класира на 9-о място в класацията си за най-великите метъл банди на всички времена.

В своята дискография KISS имат впечатляващите 20 албума, като последният от тях – Monster, бе издаден през 2012 година.

KISS не са единствената голяма банда, която през следващата година ще се завърне в България. Това ще сторят и британските великани Judas Priest, които ще бъдат сред хедлайнерите на фестивала Midilidare – Rock in the Wine Valley, което ще се проведе между 17 и 19 юли.