Soundtrack.bg

Rage Against the Machine се събират за серия от концерти

Легендарните Rage Against the Machine се събират за серия концерти през следващата година.

Страхотни новини за феновете на Rage Against the Machine. Великата американска банда се събира за серия от концерти през 2020 година, като в това число влиза и участие като хедлайнер на култовия фестивал Coachella в щата Калифорния. Така Зак, Том, Брад и Тим ще бъдат за първи път заедно на сцена от 2011 година, когато се състоя последният им засега концерт.

Последната изява на Rage Against the Machine пред публика бе преди 8 години, когато бандата свири на фестивала L.A. Rising. Впоследствие някои от членовете на групата се включиха в проекта Prophets of Rage, заедно с членовете на Public Enemy и B-Real от Cypress Hill. Там те продължиха да поддържат своята политическа линия на творчество, засягайки множество политически и социални теми в музиката. Междувременно фронтменът Зак де ла Роча обмисляше издаването на самостоятелен албум, дори пускайки соловото парче „Digging for Windows“ през 2016 година. Де ла Роча участва и в песента „Kill Your Masters“ на супер успешното хип-хоп дуо Run the Jewels.

Любопитното е, че през през месец май един от членовете на RATM Том Морело заяви, че не вярва групата да се събере отново. Тогава той довери: „Бих казал така – вместо да чакате Rage Against the Machine да се съберат, по-добре си формирайте своя собствена банда“.

Тук е моментът да припомним, че когато бе създадена супергрупата Prophets of Rage, нейните членове публично обявиха, че са вдъхновени да го направят от президентските избори в САЩ през 2016 година. Едва ли е съвпадение, че завръщането на Rage Against the Machine се случва само година преди изборите през 2020 година и предстоящия опит на Доналд Тръмп да спечели втори мандат като президент на Съединените щати.

Създадени през 1991 година, Rage Against the Machine са една от бандите с най-силни политически послания в историята. Музиката им винаги е критикувала политиката на различните американски правителства, а членовете на групата често са участвали в протести и политически активности.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY