Soundtrack.bg

Хоакин Финикс разочарова феновете, очакващи продължение на „Жокера“

Ще има ли продължение на „Жокера“? Според Хоакин Финикс, най-вероятно не.

„Жокера“ е несъмнено едно от големите кино събития на годината. Филмът на Тод Филипс очарова феновете на Седмото изкуство, като лентата вече доближава и границата от 1 милиард долара в боксофиса. До голяма степен успехът на продукцията се дължи и на феноменалната актьорска игра на Хоакин Финикс, който изпълни по невероятен начин ролята на Артър Флек, превърнал се в Жокера – един от култовите врагове на Батман във вселената на DC.

Имайки предвид успеха на филма, нямаше как да не започне да се говори и за евентуално негово продължение. Със сигурност киноманите се надяват, че ще могат още поне веднъж да видят Хоакин Финикс като Артър Флек, вече разгръщащ ролята на Маскирания принц на престъпността.

Самият Финикс обаче явно не смята, че това стои на дневен ред.

Говорейки за Los Angeles Times, номинираният за „Оскар“ актьор заяви, че не очаква да повтори ролята си на Артър Флек.

„Не бих се снимал в продължение, само защото първият филм е бил успешен. Това е нелепо“, заяви той.

Въпреки че в плановете му не влиза продължение на „Жокера“, той призна, че с режисьора Тод Филипс все пак е имало разговори в тази посока, но те по-скоро са били не толкова сериозни.

„Още преди филмът да излезе и без да имаме идея, че ще бъде успешен, говорихме за продължение“, заяви Финикс, продължавайки: „Във втората или третата седмица на снимките, го попитах: „Тод, можеш ли да започнеш да работиш и върху продължение? Има още твърде много неща, които да се изследват. Но беше по-скоро на шега“.

Със сигурност мнозина ще останат разочаровани от тези думи на Хоакин Финикс, но все пак нищо не е окончателно, нали така? Ако DC и Тод Филипс намерят правилния начин да продължат историята на Артър Флек, то най-вероятно и самият Финикс би се съгласил отново да влезе в ролята.