Soundtrack.bg

Placebo подариха своя песен на един от новите български филми

Филмът „Доза щастие“ на режисьора Яна Титова ще има в саундтрака си парче на Placebo.

Рок бандата Placebo оказа сериозна чест на новия български филм „Доза щастие“ и неговия режисьор Яна Титова. Британската група е предоставила на продукцията своята песен „Protect Me From What I Want“, с която ще бъдат озвучени първите кадри от историята.

„Доза щастие“ е дебют в пълнометражното кино за режисьора Яна Титова. Филмът е базиран върху книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ на вече покойния журналист Весела Тотева, разказвайки нейната съвсем истинска история за тежката битка с наркотиците. Едно от удивителните неща в случая е, че ролята на Весела Тотева ще бъде изиграна от нейната собствена дъщеря Валентина Каролева, завършила актьорско майсторство в Лондон. За съжаление, Весела Тотева почина неочаквано през месец март 2019 година.

Но как се стига до участието на Placebo в случая? Режисьорът Яна Титова разкри, че вокалистът на бандата Брайън Молко се е оказал съвсем случайно сред зрителите на една от предварителните прожекции на лентата в чужбина. Той е останал пленен от филма и е предложил парче на неговата банда да участва в саундтрака й.

Историята всъщност е доста интересна. Имаме международни продуценти, които се грижат за част от договорките за разпространение на „Доза Щастие“ извън България. Естествено, като част от процеса, трябваше да им представим какво сме направили. На една от прожекциите по случайност е попаднал и самият Брайън Молко, тъй като той е близък приятел на един от британските ни продуценти“, сподели Титова.

Същевременно актьорът Алек Алексиев, който е част от каста на „Доза щастие“, изрази надежда, че Брайън Молко ще пристигне и за официалната премиера на филма в София. „Вече водихме няколко разговора по темата в последния месец“, разкри Алексиев, който до момента е участвал в продукции като „Възвишение“ и „Откраднат живот“.

„Доза щастие“ е в кината в цялата страна от 8 ноември.