Soundtrack.bg

Добри новини: Приключи лечението на рак на Дейв Мъстейн

Дейв Мъстейн приключи лечението си на рак на гърлото и прогнозите са добри.

Фронтменът на Megadeth и истински легенда в историята на метъл музиката Дейв Мъстейн е получил отлични и обнадеждаващи новини, свързани с неговото здравословно състояние.

През юли Мъстейн сериозно разтревожи феновете си, обявявайки, че е болен от рак на гърлото. През септември той разкри, че докторите са оптимисти относно прогреса му в лечението, загатвайки за предстоящи добри новини.

Ето че такива дойдоха, защото неговият колега в Megadeth Дейвид Елъфсон разкри, че лечението на Дейв Мъстейн е приключило. Той допълни, че всички в групата се чувстват „обнадеждени и оптимисти“ относно възстановяването на култовия фронтмен на една от най-великите траш метъл банди в историята.

„Относно лечението на Дейв, процедурите приключиха. В момента той се възстановява. Обнадеждени и оптимистично настроени сме, че той ще се оправи напълно“, заяви Елъфсон пред Pomelo Rocker.

Той продължи: „Когато той приключи с всичко това, ще му остави колкото време е нужно, а след това ще продължим работа по новия албум. Надявам се, че през 2020 ще успеем да изкараме нов албум“.

„Понякога животът ти дава карти, които не си очаквал. Ние от Megadeth обаче винаги сме били корава банда, като винаги сме преодолявали препятствията пред нас. Както знаем, Дейв е боец. Когато говоря с него, той звучи оптимистично относно бъдещето на Megadeth“.

Megadeth бяха в процес на записване на своя нов албум, когато работата им в студиото бе прекъсната от диагнозата на Дейв Мъстейн. За траш метъл легендите това ще бъде първи албум от излезлия през 2016 година Dystopia насам.

Междувременно Megadeth имат планирано ново участие на територията на България. На 22 февруари те би трябвало да свирят в столичната зала „Арена Армеец“, заедно с Five Finger Death Punch и Bad Wolves. Все пак остава да видим, дали възстановяването на Дейв Мъстейн ще позволи това. Megadeth вече са свирили три пъти пред българска публика.