Soundtrack.bg

Фронтменът на Green Day посочи любимата си песен на бандата

Били Джо Армстронг обяви коя е любимата му песен на собствената му банда Green Day.

Пънк-рок легендите Green Day имат цели 12 албума зад гърба си, а скоро предстои и 13-и, но въпреки това фронтменът и китарист на бандата Били Джо Армстронг си има любима песен от тяхната дискография.

В едно от последните си интервюта, дадени пред радиостанцията KROQ, Били Джо Армстронг посочи любимото си парче на групата му. Това е епичната деветминутна „Jesus of Suburbia“, част от супер успешния албум American Idiot на Green Day от 2004 година.

Басистът на групата Майк Дърнт получи подобен въпрос, но той се пошегува, че да избере любима песен на бандата си е сякаш да каже кое от децата си обича най-много.

Определено това е интересен, но и отличен избор от страна на Били Джо Армстронг. Наскоро той заяви в интервю, че вече не му харесва да слуша дълги парчета, но въпреки това той избра именно „Jesus of Suburbia“ за свой фаворит. Иначе настоящите предпочитания на Били Джо ясно личат от дължината на следващия албум на Green Day – Father of All Motherfuckers, който ще бъде със скромната дължина от едва 26 минути.

Тогава, говорейки пред Kerrang!, Били Джо Армстронг довери: „Наистина реших, че вече не харесвам дълги песни! В момента съм като 16-годишен, който страда от Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Ако реша да слушам музиката на други хора, винаги първо проверявам колко дълга е песента. Ако е повече от три минути, просто пропускам. Кой има време за всичко това?“

„Ако песента не струва, никой няма да ми върне обратно тези повече от три минути!“, пошегува се и барабанистът на Green Day Тре Кул.

„И всичко това идва от бандата, която написа „Jesus of Suburbia“, добави отново Били Джо Армстронг.

13-ият поред албум на Green Day Father of All Motherfuckers излиза на 7 февруари 2020 година.