Soundtrack.bg

Създателят на Breaking Bad иска да създаде нещо „напълно различно“

Създателят на Breaking Bad Винс Гилиган заяви, че е приключил работата си по тази вселена.

Винс Гилиган може да се похвали с факта, че е създал един от най-добрите сериали в историята в лицето на Breaking Bad. Историята на Уолтър Уайт и Джеси Пинкман бе последвана от спиноф сериала „По-добре се обади на Сол“, а през този месец в Netflix ще дебютира и пълнометражният филм „Ел Камино“, разказващ какво се случва с Пинкман след края на шоуто.

Breaking Bad бе излъчен в пет сезона между 2008 и 2013 година. И в момента той е сред най-високо оценяваните сериали изобщо, създавайки си армия от фанатични фенове.

Дни преди премиерата на „Ел Камино“, някои фенове си задават въпроса – може ли Винс Гилиган да продължи историята с нов сериал или втори филм? За съжаление, отговорът е „не“. Той заяви в интервю, че вероятно е приключил с работата си по всичко свързано с Breaking Bad. Той заяви, че се е чувствал така още след края на сериала, но е създал „По-добре се обади на Сол“, защото „отиваш там, накъдето сърцето те води“.

Сега обаче Гилиган иска да създаде „нещо напълно различно“, което да няма нищо общо с Breaking Bad.

„Не смятам да продължавам с Breaking Bad на този етап“, заяви той, добавяйки: „Така си мислех и след края на сериала, но отиваш там, където те води сърцето. Казвайки това, чувствам че в бъдеще трябва да направя нещо съвсем различно.“

„Успехът ти дава нещо като златни белезници. Искаш този успех да продължи, а най-безопасният начин за това е да продължиш да правиш същото. Да продължаваш да разказващ една и съща история. Но аз наистина осъзнавам, че е по-добре следващия път да направя нещо различно.“

„Ел Камино“ ще дебютира в каталога на Netflix на 11 октомври. Филмът ще разказва за случващото се с Джеси Пинкман след бягството му от лагера на нацистите в края на сериала.