Soundtrack.bg

Вижте трейлър на финалния сезон на „Викинги“

Предстоящият шести сезон на „Викинги“ ще бъде и последен.

Един отличен сериал, поне за онези, обичащи историческите драми, ще приключи съвсем скоро. Предстоящият шести сезон на „Викинги“ на History Channel ще бъде и последен. А сега можем да видим и трейлър на финалната кампания на шоуто.

Последният сезон на „Викинги“ ще стартира с двучасова премиера на 4 декември. Ще последват още общо дванадесет епизода, които ще сложат и край на приказката за Категат, Рагнар Лодброк и неговите синове.

Вижте и трейлъра на последния сезон на шоуто:

Говорейки за края на сериала, неговият създател Майкъл Хърст обясни: „Винаги знаех как точно ще приключи „Викинги“. След вече 89 епизода, наистина вярвам, че сагата за Рагнар Лодброк и неговите синове е разказана, а ние оставяме обичните ни фенове с добрия край, който заслужават. Остават още 20 епизода, като те ще бъдат най-амбициозните и най-интензивно емоционални до момента.“

Запознатите с историята знаят отлично какво се случва в момента. Железния Бьорн спечели битката със своя тираничен полубрат Айвар, качвайки се на трона на Категат. Едва сега обаче Бьорн започва да разбира, че носенето на короната не е никак лесно нещо. Да стъпиш в обувките на своя легендарен баща Рагнар е тежко предизвикателство, дори за силни мъже като Железния Бьорн.

Междувременно Айвар поема по Пътя на коприната, стигайки до руските земи и запознавайки се с друг тираничен владетел, приличащ на самия него – Принц Олег. Дори злодей като Айвар ще остане слисан от жестокостта на Олег и липсата на всякаква милост у него.

Виждаме и добре познатата ни Лагерта, която се стреми към по-тих и спокоен живот след десетки проведени битки до момента. Но от трейлърав виждаме, че тя отново ще трябва да хване своя меч в ръка. Междувременно Юбе и Торви поемат още по на север към Исландия, опитвайки да разкрият мистерията на изчезването на Флоки. Хвитсерк пък все още е твърдо решен да постигне лично отмъщение над Айвар.