Soundtrack.bg

Green Day обявиха нов албум и пуснаха първо парче от него

Чуйте новия трак „Father of All Motherfuckers“ от едноименния нов албум на Green Day.

Пънк рок легендите Green Day обявиха официално, че през следващата година ще издадат своя 13-и студиен албум. Той ще носи името Father of All Motherfuckers и ще излезе на 7 февруари 2020 година.

Father of All Motherfuckers ще последва последния засега студиен проект на Green Day – Revolution Radio, който излезе през 2016 година. Новата тава на Green Day обаче ще бъде и доста кратка – едва 26 минути.

Бандата обяви новия си албум по време на гостуването си в шоуто Beats 1 на Apple. Фронтменът Били Джо Армстронг заяви: „Ами, записахме нов албум, който ще се казва Father of All Motherfuckers. Развълнувани сме, че направихме този нов запис. Дълъг е само 26 минути, което го прави най-краткия ни албум до този момент, мисля от времето на Dookie или Insomniac.“

Green Day представиха и първо парче от новия си албум, което носи неговото име. Чуйте го:

Попитан как ще звучи новия албум на Green Day, Били Джо Армстронг обясни: „Ще има много депресия в него, но поднесена с чувство за хумор. Албумът ще опита да рефлектира и върху това какво се случва в света. Мисля, че в момента живеем във време на абсолютен хаос. Не става дума и за това да пишеш политически песни, а просто да пишеш за това, което виждаш всеки ден. American Idiot беше от времето на добрите стари дни. Помните ли, когато имаше само две войни? Определено в момента живеем в най-ненормалното време.“

Били Джо Армстронг описа звученето на новия албум и като „животът и смъртта на партито“, и „лайфстайлът на това да не ти пука“.

Ето как ще изглежда и обложката на Father of All Motherfuckers:

Освен едноименния трак „Father of All Motherfuckers“, сред другите потвърдени парчета в албума са „Bulletproof Backpack“, „The Art of the Deal with the Devil“, „Junkies on a High“, „Sugar Youth“, „Bratwurst“ и „Meet Me on the Roof“.