Soundtrack.bg

Tool видяха сметката на Тейлър Суифт в чарта на Billboard

Прогресив метъл легендите Tool изпревариха поп звездата Тейлър Суифт в чарта Billboard 200.

Tool са една от най-креативните метъл банди на всички времена, но феновете им трябваше да чакат цели 13 години, преди те да издадат своя пети студиен албум Fear Inoculum. Цифрите обаче показват, че новият албум на Tool се представя великолепно от излизането си насам.

Албумът вече може да се похвали с няколко значителни постижения. Първо песента „Fear Inoculum“, която носи и името на албума, се превърна в най-дългата до този момент, някога влизала в Топ 10 на Billboard. Освен това, откакто бандата за първи път пусна своя каталог в стрийминг платформите, Tool се превърнаха в първите артисти в историята, окупирали всичките десет места в Топ 10 на чарта Billboard Rock Sales.

Сега групата от Лос Анджелис постигна и нов сериозен успех. Tool изпревариха поп звездата Тейлър Суифт и се изкачиха на първо място в престижния чарт Billboard 200. Някои биха казали, че вероятно не биха могли да повярват, ако чуят нещо подобно, но всичко това е самата истина – прогресив метълът победи поп музиката в най-престижния музикален чарт на планетата.

От Billboard изтъкват, че успехът на Tool е рядко срещан и по друга причина, а именно – бандата не е използвала никакви „трикове“, за да достигне до повече продажби на албума си. Сред тези трикове обикновено влизат различни промоции при закупуване на албум, свързани с билети за концерти, мърчъндайз и т.н.

Предстои Tool да представят Fear Inoculum пред публика, като през октомври и ноември групата тръгва на турне на територията на САЩ. Повечето ревюта и отзиви на албума бяха положителни, като изданията Financial Times и Guardian го оцениха с четири звезди от пет възможни. Рок/метъл платформата Kerrang! му даде пълна оценка пет от пет, докато Rolling Stone бяха малко по-резервирани към албума, оценявайки го с три звезди и половина от пет възможни. Пълна оценка пет от пет Fear Inoculum получи и от NME.