Soundtrack.bg

Кърк Хамет от Metallica мечтае да режисира хорър филм

Китаристът на Metallica Кърк Хамет призна, че мечтае да твори в хорър жанра в киното.

Китаристът на траш метъл легендите Metallica Кърк Хамет довери, че едно от големите му желания е в бъдеще да бъде режисьор на хорър филм. Той смята, че би се справил отлично със задачата.

Музикантът участва в рубриката „Rockstars in Cars“ на Cosmo M

usic и призна, че изпитва голяма любов към този жанр в киното. „Трябва да си подредя нещата. Трябва да приоритизирам. Музиката означава много за мен и ми носи сила, но мисля, че бих могъл да направя наистина невероятен хорър филм. Първо, трябва да намеря време. И второ, трябва да намеря парите на някого друг“, обясни Кърк Хамет.

Той добави: „Вече имам саундтрака, тъй че част от работата е свършена. Да го озвуча би било голямо удоволствие за мен“.

„Ако реша да направя римейк на филм, не бих го „омекотил“ така, както много хора правят в днешно време. Новият „Гробище за домашни любимци“ е толкова омекотен. Същото важи и за римейка на „Злите мъртви“, каза още той.

Кърк Хамет е познат като страстен фен на хорър филмите. Той дори притежава страхотна колекция от винтидж постери на хорър продукции, която в момента е изложена в Royal Ontario Museum в Торонто.

Говорейки за влиянието на хоръра върху неговата музика, китаристът на Metallica обясни: „Имам тонове музика, която обикновено отделям за саундтраци. Това е истински кошмар. Тази музика идва дълбоко от някоя черна дупка в душата ми, но аз съм напълно окей с това, защото то ми дава комфорт.“

„Мисля, че това е огледало на живота ми и какво е вътре в мен. Веднъж си направих експеримент и се опитах да напиша нещо щастливо, очевидно без да бъда щастлив. Просто не се получи. Слушах го и въпреки, че беше в мажор, звучеше някак тъжно. Настина се опитах да напиша нещо, което да те вдигне, както музиката на Бах може да вдигне някого… не мога да направя това. Всичко звучи така, сякаш е краят на света“.