Soundtrack.bg

Новият роман на Стивън Кинг се превръща в сериал

Последният роман на Стивън Кинг „Институтът“ ще се превърне в сериал.

Още един роман на великия Стивън Кинг ще се превърне в сериал. Става дума за последната книга на Краля на хоръра – „Институтът“, която е първия роман на Кинг за тази година. Sci-fi трилърът се описва като „зашеметяващ роман за предаденото детство и възвърната надежда“. „Институтът“ излезе на пазара само преди два дни, а вече знаем, че ще се превърне и в сериал.

Синопсисът на „Институтът“ ни предоставя малко повече информация за книгата. Историята разказва за мрачно учреждение в горите на Мейн, където отвлечени деца биват държани против волята им. Във въпросния „институт“ децата са подлагани на серии от тестове и процедури, с които се правят опити да се комбинират свръхестествените им дарби – телепатия, телекинеза и други.

„Люк Елис е последното попълнение. Той е съвсем нормален 12-годишен, но с изключение на това, че не е просто умен, а супер умен. Той има и още една дарба, която Институтът иска да използва“.

Съобщава се, че телевизионният отдел на Spyglass Media Group се е сдобил с правото да адаптира „Институтът“. Това е същата компания, която адаптира и трилогията Mr. Mercedes на Стивън Кинг. Автор на сценария на адаптацията ще бъде Дейвид И. Кели, докато Джак Бендър, познат от работата си по „Изгубени“, ще влезе в ролята на режисьор.

„Радостен съм, че ще работя с Джак и Дейвид, креативният екип зад Mr. Mercedes„, заяви Стивън Кинг в изявление, добавяйки: „Мислим по един и същи начин, като вярвам,  че „Институтът“ ще пожъне огромен успех.“

Междувременно вече можете да се насладите на работата на Стивън Кинг и на големия екран, защото в момента по кината се излъчва „То: Част втора“ – продължението на „То“. Наскоро режисьорът Анди Мускети, стоящ зад двата филма „То“, сподели мнение, че с радост би снимал и трети филм. Той довери, че тогава би могъл да се концентрира върху самата история на Пениуайз.