Soundtrack.bg

Правят римейк на екшън класиката „Лице назаем“

Paramount Pictures прави римейк на екшън класиката „Лице назаем“.

Ако сте следели какво се случва в кино индустрията през 90-те години на миналия век, то вероятно помните, че филмът на Джон Ву „Лице назаем“ бе един от най-качествените екшъни на това десетилетие. В главните роли имахме възможността да гледаме Никълъс Кейдж и Джон Траволта, като определено филмът бе много добър. Не е случайно, че днес той е със статут на класика в екшън жанра.

Вероятно мотивирани от репутацията на „Лице назаем“, студиото Paramount Pictures вече работи върху негов римейк. Все още няма избран режисьор за проекта, но знаем, че Орен Узиел ще бъде сценарист на филма, а Нийл Мориц ще продуцира лентата. Дейвид Пермут ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

Излязъл на голям екран през 1997 година, „Лице назаем“ ни предостави едно вълнуващо екшън приключение. Филмът разказва за агента на ФБР Шон Арчър, който е обсебен от идеята да залови социопата Кастор Трой, отговорен за смъртта на сина му. Случва се така, че двамата разменят лицата си, като за ужас на Арчър, Кастор Трой се нанася в собствения му дом, започвайки да води неговия живот. Филмът е изпълнен със страхотни екшън сцени, типични за режисьора Джон Ву, като това се превръща и в неговият най-успешен филм. „Лице назаем“ успява да заработи почти 250 милиона долара в световния боксофис.

Сценаристът на новия „Лице назаем“ Орен Узиел определено не е случайно име в индустрията. В биографията му влизат продукции като 22 Jump Street, The Cloverfield Paradox и Sonic the Hedgehog. 

Разбира се, един от най-вълнуващите въпроси е кои актьори ще влязат в ролите на Шон Арчър и Кастор Трой. Никълъс Кейдж и Джон Траволта свършиха изключителна работа преди вече 22 години, като определено Paramount Pictures нямат друг избор, освен да изберат точните хора за въпросните две роли. Ние пък можем да се надяваме, че качеството на римейка ще се доближи до това на оригинала.