Soundtrack.bg

Крисчън Бейл даде съвет на Робърт Патинсън относно Батман

От един Батман към друг – какъв съвет даде Крисчън Бейл на Робърт Патинсън?

За добро или за лошо, Робърт Патинсън бе избран за следващия Батман. Въпреки някои отлични роли, с които Патинсън може да се похвали по време на кариерата си, той все още носи „бремето“ да е участвал в блудкавата тийн поредица „Здрач“ – факт, който все още му носи известни негативи.

Режисьорът на предстоящия The Batman Мат Рийвс обаче не показа никакви скрупули, решавайки, че именно Робърт Патинсън трябва да наследи Бен Афлек с черното наметало. Следващият филм за Батман трябва да излезе на голям екран през лятото на 2021 година.

Крисчън Бейл е един от актьорите, имали честта да играят Тъмния рицар. Той стори това в трилогията на Кристофър Нолан, участвайки в три последователни филма. Докато представяше един от следващите си проекти – Форд срещу Ферари, Бейл коментира и избора на Патинсън за ролята на Батман. Той смята, че това е „интересен избор“.

„Добър избор“, коментира Бейл, добавяйки: „Той е интересен актьор. Сигурен съм, че ще ни предложи нещо наистина интересно.“

Попитан какъв съвет би дал на Робърт Патинсън, Крисчън Бейл подходи с чувство за хумор и намекна, че уринирането с костюм на Тъмния рицар не е никак лесно.

„О, бих дал същия съвет, както и на Бен – трябва да можеш да пикаеш сам. Не се чувстваш много като супергерой, когато дори не можеш да се изпикаеш сам.“

Кариерата на Робърт Патинсън определено се развива добре след участието му в „Здрач“. В големи периоди от време той избягваше блокбъстърите, снимайки се в продукции като Maps to the Stars, Queen of the Desert, Life, The Lost City of Z и Good Time. Режисьорът на The Batman Мат Рийвс призна, че именно играта на Патинсън в крими драмата Good Time го е убедила, че той може да се справи с ролята на Брус Уейн. Доказателство за качествата на Робърт Патинсън е и фактът, че Кристофър Нолан го избра за водеща роля в следващия си филм „Тенет“.