Soundtrack.bg

Британецът Уил Полтър получи водеща роля в сериала за „Властелинът“

Актьорът от The Maze Runner Уил Полтър е получил роля в сериала по „Властелинът на пръстените“ на Amazon.

Британският актьор Уил Полтър е получил водеща роля в предстоящия масивен сериал на Amazon, базиран върху света на „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р.Р. Толкин. Новината бе съобщена от Variety, като за момента няма по-детайлна информация относно ролята на британеца.

Уил Полтър е на 26 години и има роли в продукции като The Maze Runner, Black Mirror и Midsommar. Според информацията на Variety, той ще бъде сред водещите актьори в предстоящия сериал, който ще бъде най-скъпият в историята до този момент.

Все още нямаме и много информация за самата продукция на Amazon. Знаем, че най-вероятно действието в шоуто ще се развива по време на т.нар. Втора епоха от историята на Средната земя. Това е времето на големия възход на Саурон и създаването на назгулите. Това е и периодът, за който се знае, че по негово време е създаден Единствения пръстен. Втората епоха приключва с голямата победа на хората и елфите над силите на Саурон. Сигурно помните, че в един от филмите на Питър Джаксън има пресъздадени сцени именно от тази голяма и знакова за историята на Средната земя битка.

Amazon все още не са обявили и кога бихме могли да очакваме шоуто да дебютира. Надяваме се, че това ще се случи по някое време през следващата година. Автори на продукцията са Джей Ди Пейн и Патрик МакКей. Работилият по „Игра на тронове“ Брайън Когман бе назначен за консултант на проекта.

Друг потвърден актьор, който ще вземе участие в сериала, е сравнително непознатата на широката публика Маркела Кавена. За нея се знае, че най-вероятно тя ще изиграе ролята на изцяло нова героиня, носеща името Тира. Подобно име никога не е било споменавано в работата на Дж. Р.Р. Толкин. Възможно е обаче Тира е да просто някакъв вид кодово име, за да не бъде издавана никаква информация от кухнята на сериала.