Soundtrack.bg

Том Холанд се надява един ден да видим хомосексуален Спайдър-мен

Спайдър-мен – гей? Това би било страхотно, смята Том Холанд.

Американският актьор Том Холанд, който в последните четири години играе ролята на Спайдър-мен, сподели мнение, че би било страхотно ако в бъдеще видим хомосексуален вариант на култовия комиксов герой на Marvel. Той дори добави, че се „надява да сподели екрана с него“.

През месец юни Холанд даде интервю за Sunday Times, споделяйки мнение, че Marvel „има нуждата да представя повече от един тип хора“. Според него, би било добре кино вселената на комиксовата компания да стане възможно най-разнообразна, включително и по отношение на сексуалната ориентация на героите.

Сега младият актьор потвърди думите си в ново интервю, този път за изданието GQ. Холанд отговаряше на въпроси на фенове в Twitter, като един от тях попита: „Том Холанд не каза ли, че би искал Спайдър-мен да е гей?“

Том Холанд в ролята на Спайдър-мен

В отговори на това, американецът обясни думите си, споделяйки: „Въпросът, който ми беше зададен, изглеждаше така – „Смяташ ли, че трябва да има и гей Спайдър-мен?“

„Мисля, че това би бил много прогресивен начин да бъде създаден нов персонаж. Тъй че – да, мисля, че един ден трябва да има такъв. И се надявам, че ще имам възможността да споделя екрана с този човек.“

В своето интервю за Sunday Times през юни Том Холанд също така каза: „Да, разбира се. Не мога да говоря за бъдещето на героя, защото, честно казано, не зная и това не зависи от мен. Зная обаче много за бъдещето на Marvel, като те ще представят много различни хора в следващите години. Светът не е толкова семпъл и не представлява единствено хетеросексуален бял мъж. Нещата не приключват тук. Тези филми трябва да представят повече от един тип хора“.

Президентът на Marvel Studios Кевин Файги също споделя мнението на Холанд. В едно от предишните си интервюта той призна, че Marvel ще представи герои от ЛГБТ общността в бъдеще. Той дори потвърди, че един от героите в предстоящия филм „Вечните“ ще бъде с хомосексуална ориентация.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.