Soundtrack.bg

„То“ ще ни изтезава от големия екран почти три часа

Филмовото продължение на „То“ ще бъде с дължина около три часа.

На 6 септември ще можем да гледаме и втората част на „То“ – екранизацията на един от най-великите романи на Стивън Кинг. Подобно на книгите, филмите също бяха разделени на две части, показващи главните герои първо като деца, а след това и като възрастни. Сега е време да видим развръзката.

Тези дни получихме любопитни новини, свързани с времетраенето на филма. То ще бъде почти три часа или по-конкретно – два часа и 45 минути. Отделно от това, в бъдеще се очаква и режисьорска версия на Blu-Ray носител, която ще бъде дълга около четири часа.

Разбира се, верните фенове на Кинг отлично знаят, че „То“ предлага достатъчно материал за своята кино екранизация. Романът е с обща дължина от 1,138 страници, което го прави едно от най-дългите произведения на Краля на хоръра. Първият филм от 2017 година бе с дължина от „само“ 135 минути, но сега режисьорът Андрес Мускиети е отредил повече екранно време на своите актьори.

Говорейки за дължината на „То“, режисьорът Андрес Мускиети заяви: „Няма как да поднесеш на публиката четиричасов филм, защото хората няма да се чувстват добре, без значение какво виждат. В крайна сметка, успяхме да стигнем до дължина от 2 часа и 45 минути, като темпото е много добро“.

Прочетете още: Фентъзи роман на Стивън Кинг оживява на малкия екран

Най-големите фенове на „То“ и Стивън Кинг със сигурност ще искат да видят режисьорската версия от четири часа, за която продуцент партньорът на Андерс Мускиети Барбара Мускиети заяви: „Имаме някои невероятни сцени, които не успяха да влязат във филма. Понякога просто трябва да вземеш някои решения. Със сигурност обаче си струва тези кадри да бъдат видени от хората“.

Шведският актьор Бил Скарсгард отново влиза в ролята на създанието Пениуайз, докато в актьорския състав на „То: Част втора“ влизат още Джеймс МакАвой, Джесика Частейн, Бил Хейдър, Исая Мустафа, Джей Райън и други.