Soundtrack.bg

Фентъзи роман на Стивън Кинг оживява на малкия екран

Фентъзи класиката „Очите на дракона“ на Стивън Кинг ще оживее в каталога на стрийминг платформата Hulu.

Съвсем скоро платформата за стрийминг услуги Hulu ще има свой собствен отговор на мащабни фентъзи продукции като „Игра на тронове“, а феновете на жанра ще бъдат зарадвани с интересно ново предложение. Известният роман на Стивън Кинг „Очите на дракона“ ще се превърне в сериал в каталога на Hulu, съобщава изданието Deadline.

„Очите на дракона“ на Краля на хоръра излиза през 1984 година и бързо се превръща в абсолютен бестселър на пазара. Подобно на вече добре познатия ни „Игра на тронове“, историята се развива в средновековна епоха и разказва за двама братя, както и за битката за контрол над кралството Делаин. Когато книгата излиза от печат, повечето фенове я посрещат с изненада, тъй като Стивън Кинг прави завой от обичайния за него хорър жанр и смело се впуска във вълнуващия свят на фентъзито.

Deadline съобщава, че автор на шоуто ще бъде Сет Грахъм-Смит, имащ участие в продукции като „То“ и „LEGO филмът: Батман“). Той самият ще напише пилотния епизод на сериала, а сред останалите изпълнителни продуценти ще бъдат Бил Хейбър (Sky Captain and the World of Tomorrow), Рой Лий („То“) и Джон Берг („Аквамен“).

Любопитен факт е, че Hulu са успели да победят Apple в битката за право да екранизират „Очите на дракона“. Както е известно, американската корпорация, оглавявана от Тим Кук, също пусна своя собствена стрийминг платформа и продължава да създава съдържание за нея.

Авторът на шоуто Сет Грахъм-Смит описва „Очите на дракона“ като „единственото истинско фентъзи, което Стивън Кинг някога е писал“, особено имайки предвид, че в него се съдържат типични за жанра елементи като крале, принцеси, битки с мечове и т.н. „Ще почетем завета на романа и неговия дух. Целта е да направим нещо различно от всяка друга адаптация на Стивън Кинг до момента“, обяснява Грахъм-Смит.