Soundtrack.bg

Филмът по Uncharted ще представи изцяло нова история

Предстоящият игрален филм по Uncharted поредицата няма да следва историите от игрите.

Феновете на видео игрите определено очакват едно от кино събитията, които предстоят, а именно – игралния филм по изключително успешната гейминг поредица Uncharted. Игрите на студиото Naughty Dog разказват за приключенеца и търсач на съкровища Нейтън Дрейк, който изследва някои от най-магнетичните кътчета на Земята, търсейки мистични артефакти. Спокойно можем да кажем, че Uncharted е една от най-добрите гейминг поредици на всички времена.

В средата на месец декември 2020 година ще можем да видим и първия филм, базиран върху поредицата. В ролята на Нейтън Дрейк ще гледаме звездата от „Спайдър-мен“ и „Отмъстителите“ Том Холанд, който ще ни представи една по-млада версия на търсача на съкровища.

Режисьор на филма ще бъде Дан Трахтенберг, който стои и зад отличния  10 Cloverfield Lane. В едно от последните си интервюта Трахтенберг разкри, че неговото намерение е да ни представи една напълно нова история на Нейтън Дрейк. Или иначе казано – сюжет, който досега не сме виждали в игрите.

Говорейки пред изданието GamesRadar, Трахтенберг заяви, че иска да избегне варианта, при който той просто да копира история, случила се в някое от изданията на играта.

„Бях потърсен с различни версии на тази приказка, но нито за миг не съм бил заинтересован, защото наистина не искам да следвам играта. Не мисля, че си струва да направим адаптация на видео игра, ако просто ще я копираме. Това би предложило на хората по-малко задоволително изживяване.“

Събитията в предстоящия филм ще се развиват преди първата игра от Uncharted, което е съвсем логично, имайки предвид младостта на Том Холанд. Младият актьор от вселената на Marvel обаче определено е харесван от феновете, които приеха с позитивизъм избора именно той да изиграе Нейтън Дрейк. Според някои слухове, звездата от Breaking Bad Брайън Кранстън може да влезе в ролята на най-верния съратник на Дрейк – Съли.