Soundtrack.bg

Ще има продължение на хоръра „Жив огън“

Режисьорът Джеймс Гън обяви, че най-вероятно ще има продължение на успешния хорър „Жив огън“.

Кинотворецът Джеймс Гън е най-добре известен с работата си по „Пазители на галактиката“ на Marvel, но през тази година той представи на публиката и успешния хорър филм „Жив огън“. Лентата бе приета повече от положително от публиката, поради което, съвсем нормално, ще има и негово продължение.

„Жив огън“, с участието на Елизабет Бенкс и Дейвид Денман, разказва за малко момче от друг свят, което пада на Земята. С времето неговите родители забелязват, че то има свръхестествени способности и започват да се случват лоши неща. Историята е подобна на тази на Супермен, но с една разлика – задава се въпросът, какво би станало, ако момчето използва своите сили за злини, а не за доброта?

Някои вече отбелязаха, че с този филм Джеймс Гън практически следва нов жанр в киното – хорър със супергерои.

Попитан дали можем да очакваме продължение на „Жив огън“, Джеймс Гън отговори положително на този въпрос. Освен автор на филма, той е и негов продуцент.

„Мисля, че в следващите няколко години ще бъда зает с „Отрядът самоубийици“ и „Пазители на галактиката“, но да – вече говорим за продължение“, отговори Гън на журналистически въпрос.

Донякъде е парадоксално, че в момента режисьорът работи едновременно върху проекти на двата големи конкурента при комиксите и супергероите – DC и Marvel.

Той се зае с „Отрядът самоубийци“ на DC, след като бе уволнен от Walt Disney и Marvel заради негови неприлични туитове отпреди доста години. Очаква се филмът да излезе на екран през 2021 година.

Впоследствие обаче Гън бе върнат на работа, не и без натиска на неговите колеги, които се застъпиха за него. Така той ще се завърне и за третия филм от „Пазители на галактиката“, който ще бъде част от четвъртата фаза проекти на Marvel. За бъдещите планове на Marvel можете да прочетете тук.