Soundtrack.bg

Новият God of War е можело да бъде без Кратос

От Santa Monica обмисляли дали да не зарежат Кратос за новия God of War.

Можете ли да си представите God of War без Кратос – спартанският воин, който всъщност е самото лице на легендарната гейминг поредица? Да, ние също не можем.

Кори Барлог от студиото Santa Monica обаче изненадващо разкри, че е съществувала реална вероятност Кратос да не е част от наскоро излезлия рибуут на поредицата. Както добре знаем, новият God of War ни отведе на север, а Духа на Спарта започна битка и със скандинавските богове. Но този път с компания, защото редом до него крачи неизменно неговият син Атреус.

През тази седмица Кори Барлог бе гост на Gamelab в Испания, като той шокиращо заяви, че поредицата е можела да продължи напред и без Кратос. Той разкри, че в студиото е имало хора, които са смятали, че Кратос вече е „дразнещ“ за феновете, както и че образът му се е изчерпал.

„Още в ранен етап на дискусиите, някои хора предлагаха да се отървем от Кратос. Според тях той вече бе дразнещ и изчерпан“, сподели Кори Барлог, който е режисьор на играта.

Той добави, че хора от студиото са били на мнение, че е време Santa Monica да представи нов главен герой, с когото поредицата да стартира нов живот. Очевидно е, че това не се е случило, но според Барлог той е трябвало да убеждава инакомислещите, че Кратос все пак е нужен на играта. „Отне ни доста време, за да ги убедим, че е по-добре идея да заложим отново на Кратос“.

В крайна сметка, феновете приеха повече от радушно завръщането на Духа на Спарта, а новият God of War се превърна в една от най-харесваните и добри игри на годината. Смята се, че Santa Monica вече са стартирали работа по продължение, в което Кратос ще продължи битката си със скандинавските богове.