Soundtrack.bg

Роднина на Елтън Джон с претенции към „Рокетмен“

Полубратът на сър Елтън Джон Джиоф Дуайт оспорва историческата истина в „Рокетмен“.

Неизбежно е. Всеки път, когато се прави филм за голяма публична личност, ще има някой недоволен, останал несъгласен с представената „истина“. Подобен случай сега има и с „Рокетмен“ – биографичният филм за живота и кариерата на британския музикант сър Елтън Джон.

Този път претенциите идват от полубрата на сър Елтън – Джиоф Дуайт. Той оспорва начина, по който в „Рокетмен“ е представен техният баща Стенли. В една от сцените от лентата, Стенли е показан с хомофобски наклон, критикувайки младия Елтън, че чете женски списания.

Говорейки пред Mail Online, Джиоф Дуайт защити баща си, заявявайки, че той в никакъв случай не е бил хомофоб.

„Тази студенина е милион мили далеч от това, което бе баща ни“, коментира той, добавяйки: „Той бе продукт на време, в което мъжете не се прегръщаха постоянно и не показваха чувствата си във всяка една минута. Но въпреки това, баща ми ни обичаше много“.

Попитан, как е реагирал баща им, когато Елтън е разкрил своята сексуална ориентация, Дуайт отговаря: „Баща ни нямаше нито една хомофобска кост в тялото си. Когато Елтън се разкри, на татко не му пукаше. Той дори не го споменаваше, защото това не бе важно за него“.

Стенли Дуайт умира през 1991 година. Двамата братя – Джиоф и Елтън, чието истинско име е Редж Дуайт, са разговаряли само веднъж оттогава. Двамата видимо не са в най-добрите възможни отношения.

Самият Джиоф Дуайт обаче отрича да има вражда между него и сър Елтън. „От моя страна няма лоши чувства към Елтън, далеч съм от това. Обичам го, но нашите пътища се насочиха в различни посоки.“

„Рокетмен“ вече е по кино екраните. Филмът е режисиран от Декстър Флечър, който имаше участие и в „Бохемска рапсодия“, посветен на Queen и Фреди Меркюри. В ролята на сър Елтън виждаме талантливия британски актьор Тарън Еджъртън.