Soundtrack.bg

Излизат още четири книги от света на „Хари Потър“

Манията по „Хари Потър“ продължава с още четири книги от вселената на Джоан Роулинг.

„Хари Потър“ е франчайз, който продължава да расте. Едно от големите доказателства за това е поредицата на големия екран „Фантастични животни“, която продължава да ни запознава с нови и нови детайли от вълшебната вселена, създадена от Джоан Роулинг.

Основата на „Хари Потър“ обаче винаги са били книгите. Сега феновете ще бъдат зарадвани с нови четири такива, които ще ни помогнат да разберем по-добре, какво всъщност е чувството да бъдеш ученик в Хогуортс.

Pottermore официално обяви, че предстои излизането на четири електронни книги, като цялата поредица е обединена под името Harry Potter: A Journey Through. Книжките ще бъдат адаптирани от аудио книгата Harry Potter: A History of Magic. Всяка една от четирите книги ще се фокусира върху уроците, които се преподават в училището за магии и вълшебства Хогуортс. В тях ще присъстват и илюстрации от лондонския художник Рохан Даниъл Ийсън.

Първите две книги, които ще бъдат издадени, носят името Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts и Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology. Първата книга ще ви помогне да научите още повече за заклинанията, които използват магьосниците. Особено внимание се обръща и на онези заклинания, които могат да ви предпазят от черна магия. От друга страна, втората книга се фокусира върху уроците за отвари и билки.

Останалите две книги носят имената Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy и Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures.

Първите две книги ще излязат съвсем скоро – на 27 юни. За следващите две обаче все още няма обявена дата на излизане.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.