Soundtrack.bg

Джордж Р.Р. Мартин не знае кога ще излезе следващата книга

Авторът на „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин не издава кога ще е готов със следващата си книга.

Авторът на фентъзи поредицата „Песен за огън и лед“, вдъхновила създаването на касовия сериал „Игра на тронове“ – Джордж Р.Р. Мартин, отново не пожела да издаде, кога ще бъде готов със следващата книга от сериите.

70-годишният автор призна, че му е много трудно да спазва сроковете, които сам си поставя, а това ядосва феновете му впоследствие. Именно поради това, сега той предпочита да не прави нищо подобно.

Говорейки пред Entertainmen Tonight, Мартин заяви: „Нямам дата. Отказах се да давам дати, защото когато го направя, след това я пропускам, а хората се ядосват. Ще съм готов, когато съм готов“.

Той обаче добави, че писането му върви добре напоследък, което е обнадеждаващо. „Да чукам на дърво, напоследък нещата вървят много добре.“

По план книгите от „Песен за огън и лед“ трябва да бъдат седем на брой, но засега Джордж Р.Р. Мартин е написал пет. Това позволи на сериала „Игра на тронове“ да „изпревари“ книгите. До момента в световен мащаб има продадени над 70 милиона бройки от епичната фентъзи поредица.

На 14 април „Игра на тронове“ се завърна в ефира на HBO за своя финален осми сезон. Когато сериалът приключи, HBO ще продължи да изследва света на Вестерос, започвайки създаването на различни спиноф продукции.

Самият Джордж Р.Р. Мартин заяви, че финалът на неговите книги няма да се различава по същество от финала на сериала. Той обаче добави, че все пак някои неща ще са различни, тъй като книгите дават съвсем по-голяма възможност за проследяването на различни персонажи и пътя им до големия финал.

Междувременно британският актьор Кит Харингтън, който в „Игра на тронове“ играе ролята на Джон Сноу, отправи остро послание към критиците на шоуто.

Вижте и снимки от предстоящия втори епизод на „Игра на тронове“.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY