Soundtrack.bg

Джордж Мартин обеща: „Ветровете на зимата“ ще е готова до юли 2020

Създателят на „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин с обещание, свързано със следващата книга от сагата.

Макар че може би все по-малко хора му вярват, създателят на фентъзи епоса „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин направи смело обещание пред феновете си. Той обеща, че шестата книга от поредицата – „Ветровете на зимата“, ще бъде завършена до месец юли 2020 година. Проблемът обаче е там, че американският фентъзи автор и преди е правил подобни обещания, но напразно.

„Песен за огън и лед“ е поредицата, вдъхновила един от най-успешните сериали в историята на телевизията – „Игра на тронове“. В един момент обаче шоуто на HBO изпревари книгите, което и доведе до сериозен спад в качеството на неговия сюжет.

За последно Джордж Р.Р. Мартин издаде петата книга от сагата – „Танц с дракони“, през 2011 година. По план цялата сага трябва да бъде в седем книги. След „Ветровете на зимата“, която предстои, Мартин следва да завърши историята с финалната „Мечта за пролет“.

За да му помогнат да завърши следващата книга, от авиолиниите на Нова Зеландия дори предложиха на Мартин да го „закарат“ до красивата островна страна, където той да се отдаде на творчество. Самият той призна, че е трогнат от жеста, но с шега обясни, че бил твърде разсеян от красотата на Нова Зеландия, за да довърши книгата.

Американецът все пак потвърди, че през лятото на следващата година ще бъде в Нова Зеландия, за да присъства на тамошната конвенция на научната фантастика. Той дори обеща, че дотогава ще е завършил „Ветровете на зимата“.

„Ще ви кажа това – ако нямам „Ветровете на зимата“ в ръка, когато пристигна в Нова Зеландия, имате моето написано съгласие да ме затворите в малка кабина на Белия остров, гледаща към това езеро от сярна киселина, докато съм готов.“

Конвенцията в Нова Зеландия ще се проведе в периода между 29 юли и 2 август 2020 година, тъй че остава да почакаме.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.