Soundtrack.bg

Пингвина и Жената котка ще бъдат злодеите в новия „Батман“

Вече знаем срещу кого ще се изправи Батман в следващия филм за Тъмния рицар.

Следващият филм за Батман – The Batman вече добива все по-ясно оформление. Режисьор на лентата е Мат Рийвс, а според все още непотвърдени информации, Робърт Патинсън ще облече костюма на Тъмния рицар и ще наследи Бен Афлек в ролята.

Следващият филм за Батман ще бъде на голям екран през лятото на 2021 година, а ние продължаваме да научаваме повече и повече подробности за проекта. Разбира се, винаги когато говорим за филми за Тъмния рицар, един от големите въпроси е срещу кого ще се изправи Брус Уейн? Изданието The Hollywood Reporter съобщава, че Батман ще се изправи не срещу един, а срещу двама от големите си опоненти – Пингвина и Жената котка.

Това до голяма степен напомня за филма от 1992 година – „Батман се завръща“, когато отново Пингвина и Жената котка бяха важна част от сценария. Тогава в ролите видяхме две добре познати имена в Холивуд – Дани Де Вито и Мишел Пфайфър.

Иначе новините за избора на Робърт Патинсън за Брус Уейн предизвикаха не особено топли чувства в голяма част от феновете. Което е разбираемо, имайки предвид репутацията на Патинсън на тийн звезда от участието му в сладникавия „Здрач“. В онлайн пространството дори се появи петиция, съдържаща подписите на хора, настояващи Патинсън да бъде изваден от проекта. Което надали ще се случи, разбира се.

Мат Рийвс пое юздите на The Batman, след като Бен Афлек се отказа да режисира и да играе във филма. Като причина за оттеглянето си Афлек изтъкна противоречия със студиото от креативна гледна точка. А и честно казано, подобна промяна може би бе и нужна, имайки предвид съмнителния успех на касови продукции като „Батман срещу Супермен“ и „Лигата на справедливостта“. Остава да почакаме само две години, за да видим дали The Batman ще върне филмите за Тъмния рицар на правилния път.