Soundtrack.bg

Робърт Патинсън ще бъде следващият Батман

Звездата от „Здрач“ Робърт Патинсън ще бъде новият Батман.

Робърт Патинсън, добил световна популярност с участието си в тийн поредицата „Здрач“, е бил избран да наследи Бен Афлек в ролята на Батман – един от най-популярните супергерои в света. Разбира се, говорим за една по-млада версия на Тъмния рицар, която ще бъде разгледана в предстоящия филм на режисьора Мат Рийвс – The Batman.

Лентата ще бъде на кино екран през лятото на 2021 година, а някои от най-престижните кино издания съобщиха, че Патинсън е бил избран за ролята. На този етап се очаква единствено формално потвърждение от страна на студиото Warner Bros. Работата по филма трябва да стартира през лятото.

За последно ролята на Батман бе изиграна от Бен Афлек, който трябваше да бъде едновременно режисьор и актьор в предстоящия The Batman. Афлек обаче реши да се оттегли от проекта, което позволи на Рийвс да поеме юздите и да избере свой собствен Тъмен рицар. Рийвс е човекът, стоящ зад последните два филма от „Планетата на маймуните“.

Любопитен факт е, че 33-годишният Робърт Патинсън се превръща във вторият най-млад актьор, избран за ролята на Батман. Рекордьорът в това отношение е Крисчън Бейл, който сложи черното наметало за първи път на 31-годишна възраст.

Очакванията към The Batman са наистина големи. Феновете очакват образът на Батман отново да започне да омагьосва, имайки предвид разочароващите „Батман срещу Супермен“ и „Лигата на справедливостта“.

Програмата на Робърт Патинсън пък определено е натоварена. Освен че ще бъде Батман, той ще се снима и в новия филм на легендарния режисьор Кристофър Нолан. Този филм трябва да излезе на голям екран през следващото лято.

Заради историята на Робърт Патинсън и ролята му в сладникавия „Здрач“, някои фенове вече реагираха негативно на новината за избора му на Батман. Ние все пак ще изчакаме да го видим в ролята, преди да даваме категорични оценки.