Soundtrack.bg

Queen не са спечелили нищо от „Бохемска рапсодия“

Рок легендите Queen все още не са „спечелили и пени“ от биографичния филм за бандата.

Един от членовете на Queen Брайън Мей призна, че легендарната рок банда не е получила никакви пари от супер успешния биографичен филм за групата „Бохемска рапсодия“.

Лентата, за която Рами Малек спечели „Оскар“ за ролята си на Фреди Меркюри, грабна общо четири статуетки от последната церемония на Академията. Филмът спечели и две награди „Златен глобус“.

Същевременно „Бохемска рапсодия“ заработи и повече пари в бокс офиса от всеки друг музикален биографичен филм в историята, макар и музикантите от Queen все още да не са получили приходи от продукцията. По време на интервю за BBC Radio 2, Брайън Мей заяви: „Този филм се разработваше около 12 години. Той е продукт на много труд и любов.“

„Очаквахме, че ще се представи добре и ни стана приятно, но не осъзнавахме, че ще се получи чак толкова добре. Филмът бе приет невероятно по целия свят.“

Брайън Мей опроверга слуховете, че той и останалите музиканти от Queen са забогатели сериозно от „Бохемска рапсодия“.

„Онзи ден добре се посмях, защото във вестника казваха, че сме станали много богати от този филм. Но само ако знаеха, че все още не сме получили и пени от него.“

„Не е ли забавно това? Колко успешен трябва да бъде един филм, преди да получиш някакви пари? Хората не осъзнават, колко много хора има, които ще си грабнат парченце от пая“.

По-рано през годината бе съобщено, че не е изключено да бъде заснето и продължение на супер успешната лента. Филмът получи комплименти и от близките на покойния Фреди Меркюри, като неговата сестра сподели позитивни впечатления за него.

От друга страна, Рами Малек не се оплаква от липса на ангажименти. Той ще играе злодея в новия филм за Джеймс Бонд, а освен това ще се снима и в нов филм с легендарния Дензел Уошингтън.