Soundtrack.bg

Вижте кадри от документалния филм за Ленард Коен

Пуснаха първи трейлър на документалния филм за легендарния Ленард Коен.

Вече можем да видим първи кадри от продукцията Marianne & Leonard: Words Of Love – документалният филм за легендарния изпълнител Ленард Коен, който си отиде от този свят през 2016 година. Основният фокус на лентата пада върху любовта между Ленард и неговата голяма муза Мариане Илен. Именно любовта му тази жена вдъхновява написването на някои наистина красиви песни, като например „So Long, Marianne“.

Ленард Коен и Мариане Илен се запознават на гръцкия остров Хидра през 1960 година. Двамата се отдават на сладък живот в бохемското общество, радвайки се на чувствата помежду си. Първият трейлър на филма включва част от писмо, което Ленард Коен пише на Мариане скоро преди смъртта ѝ. В него той пише: „Скъпа Мариане, аз съм малко зад теб – достатъчно близо, за да те хвана за ръка“.

Вижте и трейлъра на филма:

Режисьор на Marianne & Leonard: Words Of Love е Ник Брумфийлд, който е работил и над други документални ленти за известни музиканти, като например Whitney: Can I Be Me и Kurt & Courtney.

Документалният филм показва и невиждани досега кадри от живота на Ленард Коен, чрез които бихме могли да научим още повече за покойния изпълнител.

През миналата година синът на Ленард Коен Адам потвърди, че работи върху албум от незавършени песни на своя баща.

Ленард Коен е роден на 21 септември 1934 година в Уестмаунт, Канада. Той е част от Залата на славата на световния рокенрол и е считан за един от най-големите изпълнители в историята на фолк жанра. Освен певец, той е също поет и романист. Неговата песен „Hallelujah“ е изпълнена от повече от 200 други артисти на различни езици. Умира на 7 ноември 2016 година на 82-годишна възраст, страдайки от левкемия.