Soundtrack.bg

„Отмъстителите: Краят“ вече диша във врата на „Аватар“

„Отмъстителите: Краят“ вероятно ще се превърне във филм №1 в историята на киното.

По всичко изглежда, че блокбъстърът на Marvel „Отмъстителите: Краят“ ще се превърне в най-успешният филм в историята на киното до този момент. В своята втора седмица на кино екран, лентата на братята Русо вече премина границата от 2 милиарда долара приходи в световния боксофис. „Отмъстителите: Краят“ постави нов рекорд като продукцията, достигнала най-бързо тази граница след своята премиера.

Така „Отмъстителите: Краят“ се намира на вече втора позиция в класацията за най-печеливши филми на всички времена. Лидер в това отношение остава „Аватар“ на Джеймс Камерън, който завърши изкачването си в боксофиса с впечатляваща печалба от 2.7 милиарда долара. Имайки предвид обаче темповете, с които „Отмъстителите“ регистрира приходи в първите две седмици от престоя си в кината, то лидерството на „Аватар“ едва ли ще издържи още дълго.

От своя страна, „Отмъстителите: Краят“ вече успя да изпревари в боксофиса своя предшественик „Отмъстителите: Война без край“, както и продукции като „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и „Титаник“. След първите две седмици на кино екран, досегашните приходи на филма се равняват на почти от 2 милиарда и 200 милиона долара. Лентата има нужда от още 600 милиона долара приходи, за да измести „Аватар“ от първата позиция.

Освен вече споменатите, Топ 10 на най-успешните филми на всички времена се допълва от „Джурасик Свят“, „Отмъстителите“, „Бързи и яростни 7“, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ и „Черната пантера“.

Главозамайващият успех на „Отмъстителите: Краят“ е продукт на усилията на Marvel в последните 11 години. За този период от време, студиото създаде общо 22 филма, за да се стигне до този епичен завършек на сюжетната им линия. Разбира се, това не е краят на филмовите продукции на Marvel. В този материал вече обсъждахме, какво точно предстои за студиото, което постепенно ще навлезе в своята четвърта фаза на филмови проекти. Определено ще мине още доста време, преди филмите за супергерои да излязат от мода.