Soundtrack.bg

Аря Старк тотално „открадна“ движението на Рей от „Междузвездни войни“

Аря Старк срази Краля на нощта с добре обработено движение на Рей от „Междузвездни войни“.

Е, вече навярно всички сме го гледали. Битката за Зимен хребет приключи с поражение за Краля на нощта, който бе посечен от промъкналата се зад гърба му Аря Старк. Ние обаче още преди това ви споделихме, че има немалко очаквания именно това да се случи, имайки предвид, че от самото начало на сериала Аря бе обучава в изкуството да убиваш.

От своя страна, създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс признаха, че не са искали Джон Сноу да убие Краля на нощта, както мнозина очакваха, тъй като това би било твърде предвидимо и изтъркано.

Убийството на Краля на нощта се случи в момент, в който предводителят на белите бродници се канеше да посече Бран Старк с меча си. В този момент Аря се промъкна зад гърба му и скочи, държейки камата си от валирианска стомана. Краля на нощта предусети това и се обърна, хващайки младата Старк за гърлото. В този момент обаче Аря пусна камата и я „предаде“ от лявата на дясната си ръка, изненадвайки Краля на нощта с този си ход и пронизвайки го на точното място, за да го убие.

Някои фенове на „Междузвездни войни“ обаче веднага забелязаха, че този ход им е, малко или много, добре познат.

Разбира се, става дума за Епизод VIII на сагата – „Последните джедаи“, където Рей използва подобен трик по време на битката с личната гвардия на Сноук. Тогава тя пусна светлинния си меч с дясната ръка и го пое с лявата, за да прониже опонента си.

Естествено, в никакъв не твърдим, че това е движение, измислено в последните няколко години. Но е интересно да се види, колко много си приличат въпросните две сцени от тези две продукции. А и само ще напомним, че съвсем скоро създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Беньод и Ди Би Уайс ще започнат да работят по собствени филми от вселената на „Междузвездни войни“. Дали пък в случая няма нищо случайно?