Soundtrack.bg

Според тази теория Аря Старк ще убие Краля на нощта

Аря Старк ли ще бъде човекът, който ще отнеме живота на Краля на нощта в „Игра на тронове“?

Остава вече съвсем малко до следващия епизод на „Игра на тронове“, в който ще видим онази серия, за която всички говорят от известно време насам. А именно – епичната битка за Уинтърфел между хората и мъртвите, предвождани от Краля на нощта. В края на миналия епизод видяхме, че белите бродници вече достигнаха стените на Уинтърфел, като вече няма връщане назад – битката ще се проведе.

Говорим за същата битка, която е отнела 55 нощи, за да бъде заснета. Авторите на сериала обещават да видим най-епичните батални сцени, записвани някога на камера. Предстоят ни цели 82 минути, в които най-вероятно ще видим нещо, рядко виждано до момента като зрелище и атракция.

Но какви точно са шансовете на хората, предвождани от Джон Сноу и Денерис Таргариен? В миналия епизод Джон призна, че хората нямат шанс срещу мъртвите, ако се изправят срещу тях в директна битка. Те са твърде силни и твърде многобройни. Той добави, че единственият шанс за победа над белите бродници е да бъде убит техния създател – Краля на нощта. Тогава и цялата негова армия ще се изпари.

Именно поради това, Джон и останалите вече съставиха план, според който Бран Старк ще бъде използван като примамка за Краля на нощта. Самият Бран призна, че Краля на нощта има особено голям интерес към него, а благодарение на белега, който му е оставил, той винаги е наясно с неговото местоположение.

Сега обаче остава големият въпрос – ако Краля на нощта наистина падне съсечен, то кой ще бъде човекът, който ще отнеме живота му? Според една от многото теории в онлайн пространството, няма по-подходящ човек за работата от Аря Старк.

Ако в Уинтърфел има човек, който наистина знае как да избягва директна битка, умее да се промъква, за заблуждава враговете си и да извършва майсторски убийства по учебник, то това е именно Аря. Все пак, както добре знаем, тя е обучена в изкуството на убийствата от последователите на Многоликия бог. Вече на няколко пъти имахме възможността да видим уменията ѝ в действие, като те определено са впечатляващи и много изкусни.

Аря Старк ли е човекът, който ще отнеме живота на Краля на нощта?

Има още причини да смятаме, че именно Аря е „човекът“ в случая.

В първите два епизода тя поиска от Джендри да ѝ изготви специално оръжие, наподобяващо копие с изстрелващо се острие от драконово стъкло. Сигурно сте забелязали, че тя бе особено настоятелна оръжието да бъде направено, сякаш има наистина специални планове за употребата му.

Освен това, Аря получи подарък от Бран Старк и се сдоби с нов кинжал, а както виждаме, Бран има наистина специално умение да вижда бъдещето.

Аря с новото си оръжие от драконово стъкло

Не на последно място, по време на предишния епизод Аря прояви специален интерес към белите бродници, разговаряйки с Джендри. Тя го попита: „Как изглеждат те? На какво миришат? Как се движат, колко трудно е да ги убиеш?“

Джендри отговаря: „Те са като смъртта“.

Тук отговорът на Аря е наистина интересен: „Познавам смъртта. Тя има много лица. Нямам търпение да видя и това лице.“

Някои фенове вече предполагат, че Аря със сигурност ще използва мощта и тайните на Многоликия бог, за да стигне до Краля на нощта и да го покоси. Дали пък всъщност няма да я видим в образа на бродник, ако това е възможно? И всъщност, има ли невъзможни неща за учениците на Многоликия бог? Със сигурност знаем, че Аря е достатъчно добре въоръжена, както и достатъчно добре обучена в изкуството да заблуждава и убива, за да отнеме всеки живот във Вестерос. Дори и това да бъде самият той – Краля на нощта.