Soundtrack.bg

„Междузвездни войни“ си взима почивка след епизод IX

Walt Disney праща „Междузвездни войни“ в почивка след предстоящия The Rise of Skywalker.

Последните часове са свързани най-вече с новини относно един от най-големите франчайзи в киното – „Междузвездни войни“. Вече гледахме първи тийзър на предстоящия епизод IX на поредицата, който вече си има и официално име – The Rise of Skywalker. Лентата на Джей Джей Ейбрамс ще дебютира на кино екран през декември, а ние вече отброяваме месеците.

В последните години активно се говори, че публиката може би е пренаситена от твърде много продукции с марката „Междузвездни войни“. Това се забеляза при премирата на спиноф филма „Соло“, който разочарова като представяне в боксофиса. Това подтикна Walt Disney да намали броя на филмите, които ще представя в бъдеще.

В този ред на мисли, изпълнителният директор на Walt Disney Боб Айгър потвърди, че франчайзът ще излезе в почивка след премиерата на The Rise of Skywalker. С този филм се завършва третата трилогия на сагата, а за начало на нова такава ще трябва да почакаме. Разбира се, това не означава, че няма да има ново съдържание от вселената на „Междузвездни войни“. Новата стрийминг платформа Disney+ ще помести немалко ново съдържание, започвайки със сериала The Mandalorian.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“

„Ще си вземем пауза за известно време, защото сагата за Скайуокър приключва с деветия филм“, цитиран бе Айгър. „Ще има други филми от „Междузвездни войни“, но само след известна почивка“, добави той.

„Има проекти за филми, които се разработват в момента, но все още не сме ги обявили“, каза още Боб Айгър.

Един от новите „странични“ проекти от вселената на „Междузведни войни“ е филм, който ще бъде разработен от създателите на сериала „Игра на тронове“ Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс. Очаква се неговите снимки да стартират по-късно тази година. Според някои източници, действието на техния филм ще се развива по времето на Старата република.