Soundtrack.bg

Джейк Джиленхол се присъединява към нов сериал на HBO

Холивудската звезда Джейк Джиленхол също преминава към малкия екран.

След Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Матю МакКонъхи и Махершала Али, HBO успя да привлече ново голямо име от Холивуд към своя каталог от продукции. Става въпрос за Джейк Джиленхол, който ще има главна роля в сериала Lake Success. Сериалът ще е адаптация на едноименния роман на писателя Гари Щейнгарт, който ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

Това ще бъде първа водеща роля на Джейк Джиленхол на малкия екран. Подобно на много свои именити колеги, в началото си той е имал по-малки роли в различни ТВ проекти, преди да пробие в Холивуд и да изгради репутация на актьор от най-висока класа.

Авторът на Lake Success Гари Щейнгарт ще помогне лично в адаптацията на книгата си. Джейк Джиленхол ще влезе в ролята на нарцистичен мениджър на хедж фонд, който наскоро е преживял развод. Чувствайки се напълно отделен от реалния свят, той решава да остави живота си зад себе си и да пътува през цялата страна с автобус. Главната му цел е среща с неговата приятелка от гимназията, търсейки отново любовта. По това време Селма – неговата брилянтна бивша съпруга, продължава да се грижи за аутистичния им син и се забърква в трагикомична любовна афера.

Говорейки за участието си в новия проект на HBO, Джейк Джиленхол заяви: „Романът на Гари е красиво написано изследване на човешкия характер, подчертавайки дълбочината на човешките взаимоотношения. Щастлив съм да си партнирам с HBO, които са автори на част от най-доброто съдържание за последните две десетилетия“.

Все още няма информация за останалите членове на актьорския състав, които ще си партнират с Джиленхол в Lake Success.

Джейк Джиленхол има номинация за „Оскар“ за ролята си в „Планината Броукбек“, както и номинации за „Златен глобус“ за ролите си в „Лешояда“ и „Любовта е опиат“. В последно време той се снима във филмите Velvet Buzzsaw и The Sisters Brothers.