Soundtrack.bg

Ще има нов филм, базиран върху класиката „Брилянтин“

Новата лента Summer Loving ще ни разкаже повече за предисторията на култовия „Брилянтин“.

Искали ли сте някога да научите повече за предисторията на класическия филм от 1978 година „Брилянтин“ с участието на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон? И как всъщност техните герои Дани Зуко и Санди Олсън са се запознали? Е, оказва се, че ще имаме тази възможност.

В процес на разработка е вече филмът Summer Nights, който официално можем да наречем предистория на „Брилянтин“. Очаква се лентата да ни представи един по-задълбочен поглед върху запознанството на Дани и Санди, което се е случило преди събитията от „Брилянтин“ в гимназията Ридел.

Разбира се, името на филма е вдъхновено от парчето „Summer Nights“, което е важна част от култовия филм на режисьора Рандъл Клейзър.

Все още не можем да ви кажем, кога бихме могли да очакваме премиерата на Summer Nights. Проектът обаче вече има „зелена светлина“ от Paramount Pictures, тъй ще следим изкъсо какво се случва. Сценарист на филма ще бъде ветеранът в професията Джон Аугъст, стоящ зад проекти като Big Fish и Charlie & The Chocolate Factory. С интерес очакваме новини и относно актьорския състав на филма, като най-любопитно е кой ще играе Дани и Санди, разбира се.

През 2018 година съставът на „Брилянтин“ се събра отново заедно, 40 години след премиерата на филма. Звезди като Джон Траволта, Оливия Нютън Джон и Диди Кон отново се видяха на специално парти в Лос Анджелис, което отбеляза годишнината от излизането на лентата.

„Брилянтин“ излиза на голям екран на 16 юни 1978 година. Филмът проследява романтиката между Дани Зуко (Джон Траволта) и австралийската студентка на разменни начала Санди Олсън (Оливия Нютън Джон), които чувстват силно привличане един към друг. През 1982 година излиза продължение на филма – „Брилянтин“ 2, а в главните роли са Мишел Пфайфър и Максуел Колфийлд. Някои от актьорите в първия филм взимат участие и в неговото продължение.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.