Soundtrack.bg

Излиза нова игра с главно действащо лице Ам-Гъл

Скоро ще можем да се пренесем в света на Толкин и да поемем контрол над Ам-Гъл.

Ако сте фенове на „Властелинът на пръстените“ и изобщо вселената на Толкин, то следващата новина може би ще бъде интригуваща за вас. Особено и ако сте почитатели на гейминга.

Днес бе обявено, че през 2021 година на пазара ще се появи ново гейминг заглавие, главен герой в което ще бъде добре познатото създание от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ Ам-Гъл. Играта ще носи името Lord of the Rings: Gollum и ще бъде разработена от студиото Daedalic.

На този етап не разполагаме с кой знае колко подробности и детайли за заглавието. Изпълнителният директор на Daedalic Карстън Фихтелман разкри в интервю, че играта все още е в ранен етап на разработка. Една от основните цели на студиото обаче е да ни разкаже нови щрихи от историята на Ам-Гъл, които досега не познаваме от филмите.

Както можете да предположите, имайки предвид характеристиките на Ам-Гъл, основният мотив на играта няма да бъде екшънът и ръкопашните схватки, а промъкването, в което създанието на Толкин е истински специалист.

Коварната твар от света на Толкин Ам-Гъл ще бъде герой в нова игра

Както добре знаем от книгите на Дж. Р.Р. Толкин, Ам-Гъл е създание, което добива своя жалък външен вид след намирането на Единствения пръстен. Преди това Ам-Гъл е бил хобит, чието истинско име е Смийгъл. Пръстенът обаче променя изцяло съществуването на Смийгъл, превръщайки го в Ам-Гъл – противното и коварно създание, което добре познаваме от книгите и техните филмови адаптации.

Определено Lord of the Rings: Gollum ще бъде съвсем различно гейминг изживяване сравнено с актуалната в момента Shadow of Mordor поредица. Там основният акцент са битките, а главният герой е добре обучен воин, който разсича безмилостно орките със своя меч. При Ам-Гъл обаче нещата ще бъдат далеч по-различни, тъй като създанието не е воин, а по-скоро лукава и хитра твар. С интерес ще следим този проект, защото Ам-Гъл определено е интригуващ персонаж, за когото бихме искали да научим повече.