Soundtrack.bg

Железния човек пристига за PlayStation VR

Виртуалната реалност на PlayStation ни среща отблизо с Железния човек.

PlayStation проведе първия си информационен стрийм State of Play, подобен на Nintendo Direct, в който японската гейминг компания представи някои интересни заглавия, които предстои да излязат.

Едно от тях несъмнено е Iron Man VR, което ще ни позволи, посредством виртуалната реалност на PlayStation, да поемем контрола над един от най-знаковите герои на Marvel – Железния човек.

Разработчик на играта е студиото Camouflaj, а в първото издание на State of Play успяхме да добием представа и как всъщност ще изглежда играта. Станахме свидетели как самолетът на милиардера Тони Старк е атакуван, което го принуждава да облече костюма на Железния човек и да влезе в нова битка с враговете си.

Вижте:

Все пак трябва да посочим, че през цялото време трейлърът върви с пояснението, че това не е актуален геймплей от заглавието. С други думи, самата игра би могла да изглежда по-различно спрямо това, което видяхме.

Ето какво заявява един от шефовете на студиото Camouflaj Райън Пейтън:

„С нашата игра искахме да разкажем нещо повече от история за корените на Железния човек. В Iron Man VR играчът, който влиза в ролята на гениалния изобретател Тони Старк, се изправя срещу призраци от неговото минало – могъщи сили, които искат да погубят него и всичко онова, за което той се бори“.

„Приемайки напълно магията на PlayStation VR, играчите ще се изправят лице в лице с култови съюзници и супер злодеи, летейки около Земята в героична мисия. Ще трябва да спасите не само „Старк Индъстрис“, но и целия свят. Нямаме търпение да ви споделим повече подробности, как разказваме една истинска история за Железния човек по начин, който единствено виртуалната реалност позволява.“

Самата идея да контролираме изключителния костюм на Железния човек посредством PlayStation VR и PlayStation Move определено изглежда апетитна от гейминг гледна точка. Остава да почакаме, за да видим как са се справили разработчиците на заглавието.