Soundtrack.bg

Крис Евънс разкри кой е любимият му супергерой от детството

Любимият супергерой на Капитан Америка е бил… Батман.

Крис Евънс може и да играе с голям успех Капитан Америка във филмите от кино вселената на Marvel, но неговият любим супергерой от детството е едно от лицата на конкурентите DC. И по-конкретно, това е Тъмния рицар, когото отлично познаваме като Батман.

Американският актьор взе участие в рубриката Fishing for Answers на изданието The Hollywood Reporter, отговаряйки на всякакви въпроси от страна на фенове. Един от въпросите, които Евънс изтегли от купата пред него, бе кой е любимият му супергерой от неговото детство. Вероятно мнозина биха очаквали, че той ще посочи Капитан Америка или поне някого друг от Отмъстителите, но актьорът всъщност отговори, че това е Батман.

Крис Евънс призна, че като дете не е бил „достатъчно готин“, за да чете комикси, но наистина е харесал филмите за Батман с Майкъл Кийтън в главната роля.

„Като малък не бях толкова готин. Повече си падах по анимационни филмчета като Бъгс Бъни и „Шантави рисунки“, подобни неща“, отговори Евънс, добавяйки: „Но бих казал Батман. Това наистина ми хареса. Вероятно не мога да го кажа, защото той е от DC, а аз не искам да си навличам проблеми, но… тези филми с Майкъл Кийтън бяха наистина големи, така че да – бих казал Батман.“

Майкъл Кийтън се снима в два филма като Брус Уейн – „Батман“ и „Батман се завръща“. Първият излезе на голям екран през 1989 година и спечели надпреварата в боксофиса, побеждавайки масивен блокбъстър като „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“.

Колкото до Крис Евънс, предстоящият филм „Отмъстителите: Краят“ ще бъде неговото последно появяване като Капитан Америка. Още преди време холивудският актьор потвърди, че ще се оттегли от ролята на Стийв Роджърс, преследвайки други предизвикателства в света на киното. Крис Евънс направи своя дебют като Капитан Америка през 2011 година, снимайки се в „Капитан Америка: Първият отмъстител“.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY