Soundtrack.bg

Форест Уитакър е мафиотски бос в Godfather of Harlem

Форест Уитакър влиза в ролята на мафиотския бос Бъмпи Джонсън в сериала Godfather of Harlem.

Носителят на “Оскар” Форест Уитакър е главното действащо лице в новия сериал Godfather of Harlem, който ще ни разкаже историята на популярния мафиотски бос Бъмпи Джонсън – истински гангстер, разпореждал се в Ню Йорк през 50-те години на миналия век.

Така скоро, след като участва в хип-хоп драмата “Империя”, Уитакър отново се завръща на малкия екран. Този път той поема предизвикателството да ни покаже по най-добрия възможен начин образа на Бъмпи Джонсън – един от мафиотските босове, променили лицето на Ню Йорк в средата на миналия век.

Създатели на сериала са Epix, които ни представиха и първи негов тийзър. Краткото видео не ни показва кой знае колко кадри от сериите, но определено е достатъчно, за да доловим атмосферата на сериала и да знаем какво можем да очакваме.

В тийзъра виждаме Бъмпи Джонсън, който излиза от затвора, готов отново да поеме контрол върху родния си Харлем. Но за да осъществи своята вендета, Джонсън ще трябва да се изправи срещу силната мафиотска фамилия Дженовезе.

Роля в продукцията има и друго добре познато лице, а именно ветеранът Винсънт Д’Онофрио, който ще поеме ролята на Винсънт “The Chin” Гиганте – гангстер от работническите квартали на Ню Йорк, управляващ фамилията Дженовезе в периода между 1981 и 2005 година. В кратък момент от тийзъра виждаме и важна историческа личност като Малкъм Екс, който в Godfather of Harlem ще бъде изигран от Найджъл Тач.

Сред създателите на Godfather of Harlem е Крис Бранкато, който е един от хората, стоящи зад супер успешния сериал “Наркос”. На този етап няма информация кога Godfather of Harlem ще направи своя дебют в ефира, но това би трябвало да се случи до края на годината. Междувременно ще имаме възможността да гледаме Форест Уитакър в лентата City of Lies, разказваща за усилията на детектива Ръсел Пул да разкрие убийствата на хип-хоп идолите 2Pac и The Notorious B.I.G.