Soundtrack.bg

Правят видео игра по сериала Peaky Blinders

Ще има нова видео игра, базирана върху сериала Peaky Blinders.

Видео игра, базирана върху сериала Peaky Blinders вече е в процес на разработка, като заглавието трябва да се появи на пазара през следващата година, потвърдиха разработчиците.

Петият сезон на шоуто вече е заснет, като премиерата му очакваме по-късно тази година. Вече се говори и за игрален филм, базиран върху него. А ето, че сега феновете могат да очакват и нещо съвсем различно, свързано с клана Шелби.

Беше обявено, че Endemol са влезли в партньорство със Curve Digital и FuturLab, за да бъде разработена нова игра, вдъхновена от „епичната гангстерска драма, оценена от критиците“. Играта ще бъде налична както за PC, така и за конзоли.

Според думите на разработчиците, можем да очакваме „високо иновативен, задвижен от историята дизайн“, като играчите ще могат да контролират всички от любимите си персонажи. Ще има включени и добре познати локации от досегашните сезони на сериала.

Peaky Blinders

„В лицето на Curve и FuturLab имаме страхотни партньори, които ще представят игра от най-високо качество, която ще зарадва както феновете на сериала, така и всички останали геймъри“, заяви един от директорите в Endemol Анил Мистри. „Уникалният свят, създаден от сериала Peaky Blinders, си пасва идеално с този стил в гейминга. Играчите могат да очакват автентично и оригинално гейминг преживяване“.

Изпълнителният директор на Curve Digital Доминик Уийтли от своя страна добави: „За нас е удоволствие да работим с Endemol. Peaky Blinders е на челно място в списъка ми с любими сериали. Сега персонажите от него ще бъдат трансформирани в интерактивно изживяване. Нямам търпение.“

Е, ако сте фенове на сериала и геймъри по същото време, то тази новина определено трябва да е възбудила любопитството ви.

Бъдещето на Peaky Blinders изглежда сигурно на този етап. Шоуто бе потвърдено за още два сезона след края на следващия. Продуцентът на сериала Карин Мандабах пък потвърди, че освен игрален филм, вече се разработва и мюзикъл, базиран върху сериите.