Soundtrack.bg

Излиза ремастерирана версия на Assassin’s Creed III

Класиката на Ubisoft Assassin’s Creed III излиза ремастерирана за PS4, Xbox One и PC.

Една от класиките на френското студио Ubisoft излиза с ремастерирана версия за PS4, Xbox One и PC. Става дума за Assassin’s Creed III, която ще бъде достъпна с ново и подобрено лице на споменатите платформи. Датата за излизане на новата версия на играта е 29 март.

Заедно с нея, ново лице за геймърите ще предложи Assassin’s Creed III: Liberation, която досега бе ексклузивно заглавие за PS Vita. Ремастерирани ще бъдат и DLC-тата The Tyranny of King Washington.

Колекцията също така ще предложи 4K HDR ъпгрейди за PS4 Pro, Xbox One X и PC, както и „по-високи текстури на резолюцията, нов графичен енджин и някои други графични подобрения“. Колекцията ще може да бъде закупена отделно, но ще се предлага и без допълнителна цена в сезонния пас на Assassin’s Creed Odyssey.

Пренебрегнати тук са притежалите на конзола Nintendo Switch. Очакваше се колекцията да бъде достъпна и за тази платформа, но в крайна сметка Ubisoft потвърдиха, че това няма да е така.

За първи път Assassin’s Creed III излезе за PS3, Xbox 360, PC и Wii U през 2012 година. Имайки тежката задача да наследи брилянтната Assassin’s Creed II, играта предизвика някои противоположни оценки. Мнозина критици и фенове все още мислят, че Ubisoft не са оправдали високите очаквания. Други смятат, че заглавието е сред класиките на популярното студио.

Играта пренася геймърите във времената на американската революция от 17-и век. Играчите поемат ролята на асасина Конър, който е въвлечен във вековната битка за надмощие между асасини и тамплиери. Сред персонажите в играта са исторически личности като Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и Бенджамин Франклин, изиграли ключова роля за формирането на американската нация и държава.

Последното засега заглавие от поредицата Assassin’s Creed е Odyssey, която се появи на пазара през месец октомври миналата година. Odyssey ни връща към вълнуващите времена на Древна Гърция.