Soundtrack.bg

Вижте първи пълен трейлър на „Аладин“ (ВИДЕО)

Walt Disney представиха дългоочаквания първи трейлър на „Аладин“.

След няколко кратки тийзъра, които успяхме да видим, вече можем да видим и първи пълен трейлър на римейка на „Аладин“ – една от анимационните класики на Walt Disney. Този път ще можем да се насладим на прекрасната приказка в лайв-екшън вариант, като режисьор на лентата е британският творец Гай Ричи.

Както вероятно добре знаете, историята на „Аладин“ разказва за най-прочутия крадец на измисления арабски град Аграба. Истински интересното става, когато Аладин се сдобива с лампа, криеща чутовна сила – вълшебен джин, изпълняващ три желания. В оригинал анимацията на Disney се появи през 1992 година, оставяйки ярък отпечатък за години напред.

„Аладин“ е само една от вълшебните приказки на Walt Disney, които студиото реши да преработи в съвременен вариант. Такива са още Цар Лъв, Дъмбо, Мулан, Малката русалка, Пинокио и други. Всички тези истории отново ще оживеят на големия екран, но вече с много подобрения, ефекти и визуално съвършенство. Е, разбира се, по-носталгично настроените биха казали, че магията винаги ще се пази от анимациите, които сме гледали преди години. Навярно истината е някъде посредата.

Както споменахме, режисьор на „Аладин“ е британецът Гай Ричи, стоящ зад кино класики като „Гепи“ и „Две димящи дула“. В ролята на младия крадец влиза канадският актьор от египетски произход Мена Масуд, докато ролята на красивата принцеса Жасмин е поверена на Наоми Скот. Марван Кензари е в ролята на злия Джафар, а холивудската звезда Уил Смит е в ролята на джина. Чернокожият актьор ще трябва да запълни наистина големи обувки, тъй като през 1992 година тази роля бе изиграна от легендарния Робин Уилямс.

Именно с Уил Смит бяха свързани някои притеснения, че неговият джин не е перфектно създаден от визуална гледна точка. Образът му от последния тийзър дори предизвика някои подигравки в онлайн пространството.

„Аладин“ ще дебютира на кино екран на 24 май 2019 година.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.