Soundtrack.bg

Емилия Кларк: Плаках, докато снимахме финалните сцени на “Игра на тронове”

Безспорно осми сезон на “Игра на тронове” е най-чаканото шоу в световния телевизионен ефир. Отдавна не е имало сериал, който до такава степен да завоюва феновете и да се превърне в абсолютен глобален феномен. Но ето, че Беньоф и Уайс, създателите на продукцията, заедно с неоспоримия творчески талант на Джордж Р.Р. Мартин, автор на книгите, по които е заснета тя, успяха да го постигнат.

Финалните епизоди обещават да бъдат епични и кой ще седне на Трона е само един от въпросите, които си задаваме. Познавайки характера на сагата, другият задължителен въпрос е дали изобщо някой от любимите ни герои ще остане жив. Първият трейлър, разбира се, мълчи по този въпрос, същото правят и актьорите в интервютата, които дават пред различни медии. И третото питане, което възниква в главите на феновете, е дали живите ще победят, или мъртвите ще са тези, които ще властват над земите на Вестерос.

Въпроси, въпроси, въпроси…

И докато си ги задаваме, с интерес попиваме всяка новина, която се появява около предстоящия последен сезон на поредицата.

Пред Press Association Емилия Кларк, която играе една от главните роли – на Денерис Таргариен, споделя, че е плакала, докато са били снимани финалните сцени на “Игра на тронове”? Дали пък това не е спойлер, че Майката на дракони ще оцелее до края?

Тя споделя, че когато е прочела сценария за осми сезон, три часа обикаля безцелно из Лондон. “Може би валеше, а аз просто се разхождах безцелно, без да зная какво да правя”, разказва актрисата. И допълва, че е имало много сълзи, докато са били снимани последните думи на Денерис. “Това беше моментът, в който осъзнах, че алкохолът също може да бъде депресиращ. Държах чаша вино и си чудех – „Защо не ставам по-щастлива от това?”. Сравнено с първите ѝ снимки за сериала, Кларк разказва, че е изпитвала почти същия страх.

Коментарът на актрисата идва след скорошното изказване на Кит Харингтън (в ролята на Джон Сноу), в което той сподели, че е изпитал мъка след края на работата по шоуто.

Припомняме ви, че “Игра на тронове” се завръща в ефира на HBO на 14 април, а тук можете да изгледате първия трейлър за сезона.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.