Soundtrack.bg

„Семейство Симпсън“ спря излъчване на епизода си с Майкъл Джаксън

Авторите на „Семейство Симпсън“ също реагираха на скорошните нови скандали около името на Майкъл Джаксън.

Отзвукът в обществото след излъчването на скандалния документален филм на HBO Leaving Neverland продължава да бъде все по-силен. Авторите на лентата дават трибуна на двама мъже, които твърдят, че като деца са били сексуално насилствани от покойния крал на поп музиката Майкъл Джаксън в неговото имение „Невърленд“.

В резултат на това, някои радиостанции вече спряха да излъчват музиката на Джаксън. Междувременно отношение по темата взеха и някои публични личности, като например актрисата Роуз МакГауън, която е едно от лицата на движението #MeToo.

Сега удар по репутацията на Майкъл Джаксън нанесе и една от най-популярните анимации в света – „Семейство Симпсън“. Хората, стоящи зад сериала на FOX обявиха, че спират от излъчване епизода „Stark Raving Dad“ от 1991 година, в който участва Джаксън. Продуцентът на „Симпсън“ Джеймс Л. Брукс заяви, че „това е единственият избор, който те могат да направят“.

Брукс довери, че той е взел решението заедно с други двама от продуцентите на анимацията – Мат Грьонинг и Ал Джийн. Той добави, че в началото е искал да вярва, че обвиненията срещу Майкъл Джаксън са несъстоятелни, но според него „документалният филм е представил доказателства за чудовищно поведение“ от страна на легендарния изпълнител.

С незабавен ефект, епизодът „Stark Raving Dad“ ще бъде изтеглен от всички платформи, включително стрийминг услуги, телевизионно излъчване и Blu-Ray/DVD бокс сетове.

„Аз съм противник на идеята да се горят книги, но това е нашата книга и ние имаме правото да премахнем глава от нея“, цитиран бе още Брукс.

В епизода „Stark Raving Dad“ Хоумър Симпсън е пратен в клиника за психиатрично болни. Там той се среща с човек на име Леон Комповски, който твърди, че е кралят на поп музиката Майкъл Джаксън. Неговият персонаж е озвучен от самия Джаксън, което прави участието му в епизода съвсем реално. Впоследствие Комповски се мести в къщата на семейство Симпсън и помага на Барт да напише песен за рождения ден на Лиса.