Soundtrack.bg

В памет на Кийт Флинт: да направим „Firestarter“ отново №1

Любопитна кампания се появи онлайн след смъртта на Кийт Флинт от The Prodigy.

Броени дни след смъртта на фронтмена на The Prodigy Кийт Флинт, верни фенове на британската биг бийт банда подеха повече от любопитна кампания в интернет пространството.

Целта на кампанията е култовото парче на британците „Firestarter“ да събере толкова много продажби и слушания онлайн, че да се върне на първа позиция в чартовете.

Кийт Флинт бе намерен мъртъв в дома си в Есекс в понеделник. Впоследствие стана ясно, че най-вероятно става въпрос за самоубийство.

В сила вече е кампания във Фейсбук, която призовава всички фенове на The Prodigy, а и не само, да слушат и купуват парчето „Firestarter“ колкото е възможно повече.

„Почивай в мир, подпалвачо“, се казва в петицията. „Нека направим така, че огънят да продължи.“

Авторите на петицията уточняват, че всъщност най-важният смисъл на кампанията е да се говори повече за самоубийството и психическото здраве. „Самоубийството е най-големият убиец на хората под 45 години и това трябва да се промени!“, се казва в петицията.

В петицията призовават, че ако нямате средства да си закупите песента на The Prodigy, то просто можете да я слушате възможно най-често в стрийминг платформи като Spotify или Deezer. Друг вариант е да сложите парчето на repeat и просто да изключите звука. Това също ще се зачита в чартовете.

Същевременно The Prodigy очаквано отмениха всички свои предстоящи изяви пред публика след смъртта на Флинт. Те трябваше да бъдат и сред хедлайнерите на големия фестивал в Гластънбъри.

Кийт Флинт си отиде от този свят на едва 49-годишна възраст. Той става част от The Prodigy след запознанството си с Лиъм Хаулет, като първоначално е в ролята на танцьор на бандата. През 1996 година той се включва като вокалист за супер хита „Firestarter“, а успехът му в това амплоа продължава и със следващия сингъл на групата – „Breathe“. Именно с тези две парчета The Prodigy до най-голяма степен се утвърждават като световни суперзвезди.